Zehra Bayır Cinayeti: 'Kızımı Öldürmeden Önce İşkence Yapmışlar'

TAKİP ET

18 yaşında öldürülen Zehra Bayır'ın babası Oğuzhan Bayır, kızının öldürülmeden önce işkence gördüğünü açıkladı. Aradan geçen süreye rağmen Kürtçü sözde kadın yapılanmalarından bir açıklama gelmedi. Bu suskunluğun gerekçesi olarak katilin etnik kökeni gösteriliyor.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi'nde bulunan bir eğlence mekanının yapay göletinde başına darbe almış şekilde ölü bulunan Zehra Bayır'ın babası Oğuzhan Bayır, kızının öldürülmeden önce işkence gördüğünü açıkladı.

18 Yaşındaki Genç Kız, Eğlence Mekanının Havuzunda Ölü Bulundu: Balta ya da Satırla Başına Vurulmuş



Zehra'nın kardeşinin tedavisini karşılamak için çalıştığı "Özkul Gazinosu"ndan alacağı 50 bin lirayı istediği, bunun ardından öldürüldüğü iddia ediliyor.

"Çocuğumu Çok Dövmüşler, Kemikleri Kırılmış"

Kızının balta ya da satırla öldürüldüğünü belirten Oğuzhan Bayır, "Yalnız vurmadan önce çocuğumu çok dövmüşler. Kemiklerinde kırıklar varmış. Zehra'm, 18 yaşında genç bir kızdı. Kimseye bir zararı yoktu. Burada hayvanlara kıyamıyoruz. Bir insanın canı bu kadar ucuz değil. Yapanların en ağır cezayı almalarını istiyorum" diye konuştu.

Jandarmanın olayı kendilerine "trafik kazası" diye bildirdiğini belirten Bayır, gittiklerinde Zehra'nın öldürüldüğünü öğrendiklerini söyledi.

"Sonra Alacağını mı İstedi, Ne İstediyse..."

Zehra'nın nişanlanıp ayrıldığını ve ardından yeniden barıştığını belirten Bayır, "Olay günü de 'Valizlerimi topladım. Bugün akşam biniyorum' demiş. Sonra onlardan alacağını mı istedi, ne istediyse... Cumartesi günü gece 03.00'te Zehra'yı arkadaşları ile birlikte eve getirmişler. Zehra'yı öldüren kişi, 'Benim telefonda bir şeyler var, bir bakıver' demiş. Bir süre sonra da ayrılmış. Arkadaşları o andan itibaren bir daha kızıma telefonla ulaşamamışlar, kendisinden haber alamamışlar" dedi.

Ağrılı Aşiret: Suçu Başkası Üstlendi İddiası

Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Bayır'ın cenazesi 26 Temmuz'da Konya Karapınar'da defnedildi. Olaya ilişkin 7 kişi gözaltına alınırken adliyeye sevk edilen İlimder İlter, Ömer İlter ve Ü.K. hakkında tutuklama kararı verildi. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla salıverildi.

Özkul Gazinosu'nu işleten İlter ailesinin Ağrı Doğubayazıtlı bir aşirete mensup oldukları öğrenildi. Cinayeti aslında katil olmayan başka bir "gencin" üstlendiği, asıl katilin ise tutuklanmadığı iddia ediliyor. 

Katil Kürt Aşiretinden Olunca Kürtçü Kadın Yapılanmaları Dilini Yuttu 

Bununla birlikte cinayeti işleyen Ağrılı bir Kürt aşiretinden olunca, Kürtçü sözde kadın yapılanmaları dillerini yutuverdi.

Kürtçü HDP'li Aysel Tuğluk için özgürlük sloganları atan "Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği", "Kadın Zamanı Derneği", "MorDayanışma", "FeminAmfi", "Kadın Savunması", "Kadın Dayanışma Vakfı", "Kadın Davaları", "Eşitlik İçin Kadın Platformu", "Ekmek ve Gül" ve "Feminist Gündem" gibi yapılanmalardan tek bir açıklama gelmedi. Bu sırada söz konusu yapılanmalar, Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması için propaganda faaliyetlerini sürdürüyor.

zehra bayır oğuzhan bayır ömer ilter ilimder ilter cinayet kızımı öldürmeden önce işkence yapmışlar ağrı doğubayazıt aşiret suçu başkası üstlendi iddiası