Zehra Bayır'ın Katledildiği Yerin Karanlık Geçmişi

TAKİP ET

18 yaşındaki Zehra Bayır, aşiret mensupları tarafından vahşice katledildi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Selimiye mahallesinde bulunan Özkul Gazino adlı eğlence mekânının yapay göletinde 18 yaşındaki Zehra Bayır başına darbe almış halde ölü bulundu.

Zehra'nın yakınları Ağrılı aşireti mensubu zanlıların cinayeti örtbas etmeye çalıştıklarını ve cinayet aletinin, “balta ya da satır” olduğunu iddia etti.

Adli Tıp raporunda da Zehra Bayır'ın ölüm nedeninin başına sert cisimle vurulmasından kaynaklandığı belirtildi.


Ağrılı Kürt Aşireti


Zehra Bayır'ın katledildiği Özkul Gazino'nun sahiplerinin Ağrılı bir Kürt aşireti olduğu ileri sürüldü. 

Zehra'nın kardeşinin tedavisini karşılamak için çalıştığı "Özkul Gazinosu"ndan alacağı 50 bin lirayı istediği, bunun ardından öldürüldüğü iddia ediliyor.

Olaya ilişkin 7 kişi gözaltına alınırken adliyeye sevk edilen İlimder İlter, Ömer İlter ve Ü.K. hakkında tutuklama kararı verildi. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla salıverildi.

Özkul Gazinosu'nu işleten İlter ailesinin Ağrı Doğubayazıtlı bir aşirete mensup oldukları öğrenildi. Cinayeti aslında katil olmayan başka bir "gencin" üstlendiği, asıl katilin ise tutuklanmadığı iddia ediliyor. 


Özkul Gazino'nun Karanlık Geçmişi


Özkul Gazino'ya geçmişte fuhuş operasyonu düzenlendiği ortaya çıktı. 2007 yılında yapılan baskında 20 kişi gözaltına alınmış; 250 gram esrar, 20 uyuşturucu hap, 6 sustalı bıçak, 4 kelepçe, 1 çalıntı olduğu belirlenen otomobil ele geçirildi. 

Final-1 adı verilen operasyonda gazinonun üst katındaki odalarda fuhuş yapıldığı ve özel olarak dizayn edilen bir odada da kumar oynatıldığı belirlendi.

Operasyonda gözaltına alınan 12'si jandarmadaki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest kalırken geri kalan 8 kişi de adli kontrol şartıyla serbest salıverildi. Özkul Gazino da faaliyetlerine devam etti.

Ayrıca söz konusu gazinonun yakınlarında daha önce yine bir kadın cesedinin bulunduğu, olayın "intihar" olarak örtbas edildiği iddia edildi. 


"Konsomatris İş İlanı" 


İnternette Akçay Menajerlik adlı sitede yer alan bir ilanda ise Muğla Milas'taki "tüm gazinolarla anlaşmalı" olunduğu ve "konsomatris" kadınlar arandığı ifade edildi. 

Özkul Gazino'nun yeni kurbanlarını da bu sözde "menajerlik" sitesi üzerinden seçtiği düşünülüyor. 

zehra bayır özkul gazino zehra bayır cinayeti fuhuş operasyonu