Zehra Taşkesenlioğlu'nun Boşanma Aşamasında Olduğu Ünsal Ban Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in rüşvet ağı iddialarında adı geçen Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban gözaltına alındı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının merkezinde yer alan isimlerden biri olan Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasında olduğu eşi Ünsal Ban gözaltına alındı.

Peker eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun büyük şirketlerden 180 milyon dolar rüşvet aldığını iddia etmiş, SPK'daki rüşvet ağına ilişkin Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı Salih Orakçı'nın WhatsApp yazışmalarını ifşa etmişti.

Sedat Peker SPK'daki Rüşvet ve Yolsuzluk Ağını İfşa Etti: Taşkesenlioğlu'nun Serveti, Erdoğan'ın 'Hırsız' Danışmanı...

Ayrıca eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu, boşanma aşamasında olduğu eşi Ünsal Ban'a evlilikleri sırasında 2,5 milyon dolar verdiğini belirterek bu parayı geri istemişti. Ünsal Ban ise "Nereden buldu?" demiş ve Peker, Zehra Taşkesenlioğlu'nun Ünsal Ban'a "İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz" dediği anların görüntülerini yayımlamıştı.

Ünsal Ban Sedat Peker'i Doğruladı

Ünsal Ban, Enver Aysever'e yaptığı açıklamada "Ben videoyu can güvenliğim için çektim, bu videoyu arkadaşıma emanet ettim. Bu videoyu Sedat Peker'e gönderilsin diye vermedim. Kim kanalıyla bu video Sedat Peker'e gitti meselesini bilmiyorum" ifadelerine yer verdi.

Sedat Peker'le görüştüğünü doğrulayan Ban, "Sedat Peker beni aradı ben de numarayı bilmediğim için açtım ve kendisinin Sedat Peker olduğunu söyleyince ben de onunla konuştum" diye konuştu.

Gözaltına Alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban hakkında "deniz yoluyla yurt dışına kaçacağı ihbarı üzerine" gözaltı kararı verildi.

Ünsal Ban'ın Muğla'nın Milas ilçesinde kendisine ait olmayan bir araçla seyir halindeyken yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. 

Milletvekilinin Boşanma Davası AKP'yi Karıştırdı: '2,5 Milyon Doları Nereden Buldu?'

zehra taşkesenlioğlu boşanma aşamasında olduğu ünsal ban gözaltıan gözaltına alındı milyon dolar 2 5 rüşvet spk başkanı ali fuat taşkesenlioğlu sedat peker