Zelenski, Trump'ın Savaşı 24 Saat İçinde Durdurabileceği İddiasını "Çok Tehlikeli" Olarak Nitelendirdi

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski,Trump'ın Ukrayna'nın Rusya ile savaşı hakkındaki söylemini 'çok tehlikeli' olarak nitelendirdi.

İngiltere'de yayın yapan Channel 4 News kanalına bir röportaj veren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yeniden ABD başkanlığı için aday olmaya hazırlanan Donald Trump'ı, Kiev'i ziyaret etmeye davet etti ve "Donald Trump, sizi Ukrayna'ya, Kiev'e davet ediyorum. Eğer savaşı 24 saat içinde durdurabilirseniz, bunun gelmeniz için yeterli bir sebep olacağını düşünüyorum." dedi

Zelenski ayrıca, ABD'nin Ukrayna'nın bakış açısını dikkate almadan tek taraflı adımlar atmasından endişe duyduğunu ve Trump'ın barış planının yetersiz olduğunu söyledi.

Trump'ın söyleminin 'çok tehlikeli' bulduğunu belirten Zelenski, Trump'ın müzakere edilmiş çözüm fikrinin, Ukrayna'nın Rusya'ya büyük tavizler vermesinden endişe ettiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Trump kendi başına, Rusya'dan bahsetmiyorum bile, iki taraf olmadan, biz olmadan karar verecek, Eğer bunu açıkça söylerse, bu biraz korkutucu olur. Çünkü henüz kimsenin duymadığı fikri bizim için, halkımız için faydalı olmasa bile, fikrini uygulamak için her şeyi yapacaktır ve bu beni biraz endişelendiriyor." 

 

zelenski trump tehlikeli