Zelenskiy'in Avrupa Parlamentosu'ndaki Konuşması Ayakta Alkışlandı

TAKİP ET

Ukrayna Cumhurbaşkanı Avrupa Parlamentosu'na bağlanarak konuştu.

Başkent Kiev'den Avrupa Parlamentosu'na bağlanarak konuşma yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'in sözleri, milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.

Zelenskiy'in ismi açıklandığında AP üyeleri ayakta alkışlarken milletvekillerinin giydikleri rozetler, tişörtler ve posterlerle Ukrayna'ya desteklerini gösterdi.



Konuşmasında "İyi günler veya iyi akşamlar diyemem. Çünkü bazı insanlar için artık hiçbir gün iyi bir gün değil. Bugün, bazı insanların son günü olacak" diyen Zelenskiy, "Biz çocuklarımızın hayatta kaldığını görmek istiyoruz. Bence bu adil bir istek. Hayatta kalmak; Avrupa'nın eşit üyeleri olmak için savaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kharkiv'de sivillerin füzeyle vurulduğunu hatırlatan Zelenskiy, Avrupa'ya "Siz olmazsanız yalnız kalırız" diyerek destek istedi. Avrupalı olduklarını kanıtladıklarını belirten Zelenskiy,  "O yüzden siz de bizimle olduğunuzu kanıtlayın, Avrupalı olduğunuzu kanıtlayın. Bunu yaparsanız aydınlık, karanlığı yenecek" diye konuştu.  Ukrayna liderinin ardından konuşan AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Konsey'in Ukrayna'nın üyelik başvurusunu ciddi biçimde ele alması gerektiğini belirterek Kiev'in başvurusunun "meşru" olduğunu söyledi.

ukrayna rusya ab avrupa parlamentosu zelenskiy konuşma charles michel kharkiv üyelik