Zelenskiy'in Başdanışmanı: Savaş Mayıs Ayında Biter

TAKİP ET

Zelenskiy'in Başdanışmanı Oleksiy Aretoviç, savaşa ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy'in Başdanışmanı Oleksiy Arestoviç, Rusya ile süren görüşmelere ilişkin bir açıklama yaparak "Rusya ile en erken 1-2 hafta içinde, en geç Mayıs ayında barış sağlanabilir" dedi.

Savaşın tam olarak ne kadar devam edeceğinin Moskova'nın daha ne kadar kaynağı gözden çıkardığına bağlı olduğunu belirten Arestoviç, "Mayıs ayının başında, mayıs ayı bitmeden bir barış anlaşması yapacağımıza inanıyorum. Belki çok daha erken olur, göreceğiz" diye konuştu.



Arestoviç yayımladığı videoda bir yol ayrımında olduklarını belirterek "Ya bir iki hafta içinde hızlıca bir barış anlaşması yapılacak, askerler geri çekilecek ya da ikinci bir raund yaşanacak. Belki bazı Suriyelileri getirebilirler. Onları da ezdiğimizde, Nisan ortasında ya da Nisan sonunda anlaşma sağlanır" ifadelerini kullandı.

"Delilik" olarak nitelediği bir ihtimali de anlatan Arestoviç, Putin rejiminin bir aylık eğitimden geçirilen erleri Ukrayna'ya göndermeye kalkabileceğini ifade etti.

İngiliz Savunma Bakanlığı Kaynakları: Rus Ordusu Nisanda Çözülebilir

Ayrıca Daily Mail'e konuşan İngiliz Savunma Bakanlığı kaynakları, Rus ordusunun gücünün tükenmek üzere olduğunu ve Ukrayna'da beklemedikleri bir direnişle karşılaşan işgalcilerin böyle bir savunmaya hazırlıklı olmadıklarını söyledi.

Rus ordusunun kaynaklarının 10 ila 14 gün daha dayanabileceğini belirten İngiliz askeri kaynakları, saldıran Rus kuvvetlerinde Nisan başında bir çözülme gelişebileceğini kaydetti.

zelenskiy Başdanışman oleksiy arestoviç savaş mayıs ayında biter rusya ukrayna açıklama daily mail