Zelenskiy: NATO'ya Üyelikten Soğudum

TAKİP ET

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ABD merkezli yayın yapan ABD televizyonuna açıklamalarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, "NATO'ya üyelikten soğudum" dedi.

Moskova'nın Rus işgali altında bulunan Kırım'ı Rus toprağı olarak ve Donbass'ta ayrılıkçılar tarafından kurulan sözde devletleri bağımsız olarak tanınması taleplerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zelenskiy, "Geçici olarak işgal edilmiş bölgelere ve Rusya haricinde kimsenin tanımadığı bu sözde cumhuriyetlerle ilgili konuları tartışabileceğimizi, bu bölgelerin geleceği konusunda uzlaşma sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Biz diyaloga hazırız ancak teslimiyete değil" diye konuştu.

Donbass ve Kırım'da Ukrayna'nın Parçası Olmak İsteyen İnsanlar Ne Olacak?

En önemli konunun Donbass ve Kırım'da Ukrayna'nın bir parçası olarak yaşamak isteyen insanların tercihleri olduğunu belirten Zelenskiy, konunun sadece "tanımaktan" daha karmaşık olduğunu söyledi. 

"NATO'ya Üyelikten Soğudum"

"NATO'ya gelince, uzun süre önce NATO'nun Ukrayna'yı kabul etmeye hazır olmadığını fark ettikten sonra bu konudan soğudum" diyen Zelenskiy, "İttifak çelişkilerden ve Rusya'yla cepheleşmekten korkuyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Barış İçin Ukrayna'ya 3 Şart Öne Sürdü

ukrayna cumhurbaşkanı volodymyr zelensky nato üyelikten soğudum