Zelenskiy: Onları Durdurduk, Milli Müdafaanın Ne Olduğunu Görecekler

TAKİP ET

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Rusya'nın işgal girişimine ilişkin açıklama yaptı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, canlı yayında yaptığı açıklamada Ukrayna halkına seslenerek "Ordumuz, sınır askerlerimiz, bölgesel savunmamızla onları geri püskürttük. Bizim olanı bırakmayacağız. Biz ulus olarak bu hafta düşmanın planlarını altüst ettik. Yıllardır hazırladıkları planları bozduk. Daha fazla işgalci bizden evlerine doğru kaçıyor" diye konuştu.
 

Haber Global'in aktardığına göre Rus işgal askerlerini "kullanılan, kafası karıştırılmış çocuklar" olarak niteleyen Zelenskiy, "İşgalciler burada huzur bulamayacak, burada yemek yiyemeyecek, burada sessiz, huzurlu tek bir anları olmayacak" dedi.

Bu savaşın Ukrayna için vatan müdafaası olduğunu belirten Zelenskiy,  "Bu tip vatan savaşlarının işgalciler için nasıl bittiğini biliyoruz. Yaklaşık 9 bin Rus askeri bir hafta içerisinde öldürüldü. Mikolayev yönünde giden Rus askerleri 200'lü, 300'lü sayılarda kayıp verdiler. Ama bunlar 19 yaşında, 20 yaşında çocuklar. Hayatlarında bu savaştan başka ne gördüler ki? Çoğu burada kalacak ve bu topraklarda gömülecekler. Ukrayna, topraklarının düşman askerlerine mezar olmasını istemiyor. Rus askerlerine sesleniyorum. Komutanlarınıza savaşmak, ölmek istemediğinizi, yaşamak istediğinizi söyleyin" ifadelerini kullandı.

"Savaş Karşıtı Koalisyon"un parçası birçok ülkenin lideriyle konuştuğunu belirten Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 141 ülkenin Ukrayna lehine oy verdiğini belirterek "Yalnızca 4 ülke bu karara karşı çıktı. Bu ülkeler: Kuzey Kore, Eritre, Belarus ve Suriye. Bunlar, barış istemeyen bir ülkenin dostları" şeklinde konuştu.

Zelenskiy ayrıca bugün hayatlarını kaybetmiş 15 askere onur madalyası vermek üzere bir kararname imzaladığını belirttiği açıklamasında, kahramanlıklar göstererek canlarını vermiş olan Ukrayna askerlerinin isimlerini sayarak yaptıklarını anlattı. 

zelensky volodymyr zelenskiy savaş işgal rusya vatan müdafaası onları durdurduk