Zelenskiy Reuters ve CNN'e Kum Torbaları Önünde Konuştu

TAKİP ET

Zelenskiy, Reuters ve CNN'e konuştu.

Reuters'tan Aleksandar Vasovic'in haberine göre dün öğleden sonra Reuters ve CNN muhabirlerini olağanüstü koşullarda ağırlayan "eski komedyen Zelenskiy'in mesajında eğlenceli hiçbir şey yoktu" ve Kiev'in merkezinde bulunan Bankova başkanlık binasında gazetecileri kabul etti.



Reuters muhabirleri bir minibüsle başkentte röportajın gerçekleştiği yere götürüldü. Çoğu genç ve ağır silahlarla donatılmış askerler tarafından korunan binanın pencerelerinin altına kum torbaları yerleştirilmiş ve panjurlar indirilmiş vaziyetteydi. Kameralar açılırken bir Ukrayna bayrağı kadraja getirildi. 



Maiyetiyle birlikte koridorda belirerek gazetecileri selamlayan Zelenskiy, açıklaması için bir merdivenin basamağına oturdu. Tıraşsız ve yorgun görünen Zelenskiy, Reuters'ın aktarımına göre "tutkulu jestleriyle" konuşan 44 yaşındaki lider, uluslararası toplumu Ukrayna'yı desteklemek için daha fazlasını yapmaya davet etti.



Haki rengi tişörtü, pantolonu ve postallarıyla savaşta bir cumhurbaşkanı olan Zelenskiy'in durumu, Kiev'e girmeye çalışan Rus kuvvetlerinin bir numaralı hedefi olduğunu ispatlıyordu. Zelenskiy, gün içerisinde ne yaptığı sorulduğunda "Çalışıyorum ve uyuyorum" diye konuştu.

Daha ne kadar dayanacaklarına ilişkin soruya cevaben ise Zelenskiy "Dayanmıyoruz, savaşıyoruz ve milletimiz sonuna kadar savaşacak. Burası bizim yurdumuz, biz topraklarımızı, vatanımızı; çocuklarımızın geleceği için koruyoruz" ifadelerini kullandı.

zelesnkiy ukrayna kiev reuters cnn