Zelensky, ABD Kongresi'ne Seslendi: Ukrayna'nın Hava Sahasının Kapatılmasını Talep Ediyoruz, Çok mu Şey İstiyoruz?

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, ABD Kongresi'ne seslendi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, ABD Kongresi'ne hitap etti. 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Zelensky'i takdim ederken Ukraynaca,  "Slava Ukraini" (Ukrayna'ya zafer) dedi.

Kongre üyeleri, Zelensky'nin görüntüsü ekrana yansıyınca Ukraynalı lideri ayakta alkışladı. 

ABD Kongresi'ne video bağlantı ile seslenen Zelensky, "Şu anda ülkemizin kaderine karar veriliyor. Ukrayna özgür kalıp, demokrasisini koruyacak mı buna karar veriliyor" ifadelerini kullandı. 

İşgalci Rusların hava saldırılarına değinen Zelensky, "Rusya, Ukrayna'da gökyüzünü binlerce kişi için ölüm kaynağı haline getirdi" dedi.

Hava sahasının kapatılmasını talep eden Ukrayna lideri Zelensky, "Ukrayna'nın hava sahasının kapatılmasını talep ediyoruz; çok mu şey istiyoruz?" dedi.

Zelensky ayrıca, hava sahası kapatılamayacaksa Batı'nın Ukrayna'ya hava savunma sistemleri sağlayabileceğini belirtti.

Tüm ABD şirketlerinin işgalci Rusya'dan çekilmesi için çağrı yapan Zelensky, "Rusların eline Ukrayna'yı yıkmak için kullanacakları tek bir cent bile geçmeyeceğinden emin olmalısınız" dedi.

Ukrayna'nın hava sahasının kapatılmasıyla ilgili olarak ABD Başkanı Joe Biden ve NATO, bunun Rusya ile savaşa yol açabileceğini söyleyerek Ukrayna hava sahasını kapatamayacaklarını söylemişti.

zelensky volodymyr zelensky abd kongresi zelensk abd kongresi e hitap etti ukrayna rusya ukrayna savaşı rusya ukrayna hava sahası