Zelensky: Bu Savaş Kırım'da Başladı, Kırım'ın Kurtuluşuyla Bitmeli

TAKİP ET

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Kırım'da işgalcilere ait üste yaşanan patlamaların ardından konuştu.

Dün Kırım'da bulunan Rus işgalcilere ait üste patlamalar meydana geldi. Askeri üste meydana gelen patlamalarda bir Rus'un öldüğü bildirildi.

Bunun ardından açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, "Rusya'nın bu savaşı Kırım'da başladı ve Kırım'da bitmeli, Kırım'ın kurtuluşuyla" dedi.

BBC'nin haberine göre Rus işgalcilere ait üsteki patlamalara değinmeyen Zelensky, "Kırım Ukrayna'nındır ve asla pes etmeyeceğiz" diye konuştu. Rus üssündeki patlamalarla ilgili Ukrayna herhangi bir sorumluluk üstlenmediği gibi Rus Savunma Bakanlığı da patlamaların depoda patlayan bir mühimmat nedeniyle olduğunu öne sürdü. Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı şekilde ilhak etmesinin üzerinden 8 yıl geçti.

O günden bu yana Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı doruğa çıktı ve bu yılın Şubat ayında ülkenin başkenti Kiev'i ele geçirmek üzere topyekûn bir işgal girişimi başlattı. Fakat Rus ordusunun Ukrayna'da tam anlamıyla çuvallamasıyla birlikte Kırım'ın kurtuluşuyla ilgili Kiev'den gelen nidalar artık daha gür yükseliyor.

zelensky bu savaş kırım başladı kırımın kurtuluşuyla bitmeli Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu kırım tatarları tatar türkleri ukrayna rusya