Zelensky ÇKP'nin 'Barış Girişimleri' Hakkında Konuştu: Diplomatlar Düzeyinde Sinyal Verdik

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Çin ile görüşmek istediklerini belirtti ve diplomatik düzeyde bu sinyali verdiklerini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Çin ile görüşmek istediklerini belirtti ve diplomatik düzeyde bu sinyali verdiklerini söyledi. Başkent Kiev’e gelen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Zelensky, Çin’in Rusya-Ukrayna savaşı konusundaki barış planı hakkında bilgisi olmadığını ancak böyle bir girişimi olumlu karşıladığını belirtti.

Zelensky, Ukrayna çıkarına olduğunu düşündükleri barış formülünü destekleyen ülke sayısının artması halinde, bu formülün hayata geçirilmesinin hızlanacağını söyledi. Ayrıca, Ukrayna’nın Çin ile görüşmesi gerektiğinin altını çizen Zelensky, diplomatlar düzeyinde bu sinyali verdiklerini sözlerine ekledi.

Sanchez ise İspanya’nın Ukrayna’ya askeri malzeme desteğinin devam edeceğini belirtti. Leopard 2A4 tipi tankların mart sonu ya da nisan başında Ukrayna'ya gönderileceğini ve daha sonraki haftalarda veya aylarda tank sayısının 10'a çıkartılacağını açıkladı. Sanchez ayrıca, İspanya ve Avrupa Birliği’nin Ukrayna’nın yanında olduğunu ve Ukrayna halkının topraklarını savunmakta kararlı olduğunu ifade etti.

Zelensky, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiğini ve saldırıya uğrayan bir halkı korumanın AB’nin görevi olduğunu söyledi. Baskı yapmanın bir anlamı olmadığını vurgulayan Zelensky, Ukrayna’nın yok edilmek istendiğini herkesin anladığını ifade etti.

Sanchez, Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştiren üçüncü yabancı lider oldu. ABD Başkanı Joe Biden ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin ardından Ukrayna’ya giden Sanchez, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğini teyit etti.

Zelensky ukrayna çin barış görüşmeleri