Zelensky'den NATO'ya Hava Sahası Tepkisi: Bugünden İtibaren Ölenlerin Hepsi Sizin Yüzünüzden Ölecek

TAKİP ET

Ukrayna'nın hava sahasının kapatılmasını isteyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, bu talebi karşılamayan NATO'ya tepki gösterdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, NATO'nun Ukrayna hava sahasının kapatmayacağına dair kararına tepki gösterdi.

"Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek!" diyen Zelensky,  "NATO istihbaratı düşmanın planlarını çok iyi biliyor. Ayrıca Rusya'nın taarruza devam etmek istediğini de doğruladılar. Bu nasıl mümkün olabilir? 9 gündür şiddetli bir savaş görüyoruz, kentlerimiz yok ediliyor, insanlarımız, çocuklarımız, mahallelerimiz, kiliselerimiz, okullarımız bombalanıyor. Normal bir yaşamı, insan yaşamını sağlayan her şeyi yok ediyorlar ve bunu sürdürüyorlar. Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı aldı" ifadelerini kullandı.

Zelensky, "Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek! Zayıflık yüzünden, ayrımcılık yüzünden. İttifakın bugün yapabileceği tek şey, Ukrayna'ya 50 ton dizel yakıtı tedarik etmek! Muhtemelen Budapeşte Memorandumu'nu yakalım ki daha iyi yansın diye" dedi.

zelensky volodymyr zelensky ukrayna rusya rusya ukrayna savaşı nato hava sahası hava sahasını kapatma natoya tepki