Zelensky'den Rusya'daki İç Çatışmaya İlişkin Açıklama: Rusya'nın Zayıflığı Çok Açık

TAKİP ET

Ukrayna lideri Volodymyr Zelensky, Rusya'da yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada "Şeytanın yolunu seçen herkes kendisini yok eder. Rusya'nın zayıflığı çok açık" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusçu terör örgütü Wagner'in elebaşı Yevgeny Prigojin'in Rusya'da darbe girişimine ilişkin ilk açıklamayı yaptı.

Zelensky, "Şeytanın yolunu seçen herkes kendini yok eder" diyerek Rusya'nın kendi kendini yok ettiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zelensky, işgalci Rusya'nın Ukrayna topraklarına saldırdığı sürece daha çok kaos ve acıyla karşı karşıya kalacağını vurguladı. 

Zelensky şunları söyledi:

Kötülük yolunu seçen herkes kendini yok eder. Başka bir ülkenin hayatını mahvetmek için askerlerini gönderip ve onların kaçmasını ve ihanet etmesini engelleyemeyediler. Füzelerle terör estirip Shahed dronlarını almak için kendini küçük düşürdüler. İnsanları hor görüp sonunda Moskova bölgesinde silahlandırdığı kişilerden barikat kurmak için yüzbinleri savaşa attılar. Rusya, zayıflığını ve hükümetinin aptallığını gizlemek için uzun bir süre propagandayı kullandı. Ve şimdi o kadar çok kaos var ki hiçbir yalan onu gizleyemez. Ve tüm bunlar, bundan başka hiçbir şeyle sonuçlanamamasına rağmen, 1917 yılına kadar tekrar tekrar korkutan bir kişidir.

Rusya'nın zayıflığı ortada. Tam ölçekli zayıflık. Ve Rusya, birliklerini ve paralı askerlerini topraklarımızda ne kadar uzun süre tutarsa, ileride kendisi için o kadar çok kaos, acı ve sorun yaşayacaktır. Bu da apaçık. Ukrayna, Avrupa'yı Rus kötülüğünün ve kaosunun yayılmasından koruyabilir.

Direncimizi, birliğimizi ve gücümüzü koruyoruz.
Tüm komutanlarımız, tüm askerlerimiz ne yapacağını biliyor.
Ukrayna'ya şeref!

volodymyr zelensky ukrayna rusya rusyada darbe