Zelensky: Putin'in Hayatta Olduğundan Emin Değilim

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Davos'ta yaptığı konuşmada, eli kanlı Rus diktatörü Putin'in hala hayatta olduğundan ve Rusya'da kararlar aldığından 'tamamen emin olmadığını'  söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Dünya Ekonomik Forumu'nun 19 Ocak'ta Davos'taki yıllık toplantısına online bağlandı. Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin'in hala hayatta olduğundan ve Rusya'da kararlar aldığından 'tamamen emin olmadığını'  söyleyen Zelensky, "Kiminle ve ne hakkında konuşacağımı tam olarak anlamıyorum. Bazen arkasında chroma key'in olan Putin'in gerçekten o olduğundan emin değilim"  dedi. 

Zelenskiy'nin bahsettiği chroma key, bir videoda obje etrafındaki arka planı değiştirmek için kullanılan bir görsel efekt tekniğidir. Bazı uzmanlar bu tekniğin, Diktatör Putin'in halka açık yerleri ziyaret ediyormuş gibi görünmek için kullanıldığını söylüyor.

Zelensky Batılı ülkelerin Ukrayna'ya fazla daha fazla askeri teçhizat tedarik etmesi gerektiğini söylerken, Ukrayna hava savunma sistemlerinin, Rus insansız hava aracı saldırısıyla zayıfladığını belirtti.

"Kırım Bizim Toprağımızdır"

Zelensky, bir kez daha Ukrayna'nın Rus işgali altındaki Kırım yarımadasını kurtarmayı amaçladığını doğruladı. Ukrayna Devlet Başkanı,"Amacımız tüm topraklarımızı işgalden kurtarmaktır. Kırım bizim toprağımızdır. Bu bizim denizimiz ve bizim dağlarımızdır. Bize ağır silahlar verin, biz de bize ait olanı geri alalım." ifadelerini kullandı. 

 

Volodimir Zelenski zelensky kırım putin