Zelensky Rusya Sömürgesindeki Halklara İsyan Çağrısı Yaptı

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusya sömürgesi altında yaşayıp Ukrayna'da savaşmaya zorlanan halklara seslendi.

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin, batağa saplandığı Ukrayna'daki ağır kayıplarını telafi etmek için seferberlik ilan etti. Seferberlikte Rus sömürgesinde yaşayan halklardan büyük miktarda asker alındı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rus sömürgesindeki halklara seslendi. Zelensky, "Dağıstanlılar, Rusya'nın aşağılık ve utanç verici savaşında ölmemeli. Çeçenler, İnguşlar, Osetler, Çerkesler ve Rus bayrağı altında kalan diğer insanlar. Ölmemek için savaşın! Özgürlüğünüzü şimdi sokaklarda ve meydanlarda savunun. Savaşın!" dedi. 

 

        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)'in paylaştığı bir gönderi

Çeçenlere, Osetlere, Çerkeslere, Dağıstanlılara ve diğer halklara seslenen Zelensky, "Kafkasya, Sibirya ve Rusya'nın diğer yerli halklarına sesleniyorum. Rusya'nın aşağılık ve utanç verici savaşında Dağıstanlılar ölmemeli. Çeçenler, İnguşlar, Osetyalılar, Çerkezler ve kendini Rus bayrağı altında bulan diğer milletler. Toplamda neredeyse 200 millet. Sizi Ukrayna'da savaşmaya kimin gönderdiğini biliyorsunuz. Peki sen ne istiyorsun? Eminim yaşamak istiyorsundur. Bahse girerim yalanlardan bıkmışsındır. Eminim biliyorsundur: Şimdi savaşmalıyız! Rus yetkililerin şahsi ordusunun başarısızlığını ve suç emirlerini örtmek istediği suç seferberliğine karşı direndiğinizi görüyoruz. Ölmemek için savaşın! Özgürlüğünüzü şimdi sokaklarda, meydanlarda savunun ki, Rus yetkililer bir sonraki seferberlik dalgasına başladığında yaşam hakkınız için dağlarda ormanlarda savaşmak zorunda kalmayın. Dövüşün! Savaşın onlarla." dedi. 

 

zelensky rusya dağıstan çerkesler osetler rus sömürgesi