Zeydan Karalar: Cumhurbaşkanı Adana Metrosuna Onay Vermedi, Niye Bilmiyoruz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Adana Büyükşehir Belediyesinin projelerine de engel oluyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin yanı sıra Adana Büyükşehir Belediyesinin de projelerine de taş koyduğu öğrenildi.

Kentte halihazırda metro tek hat üzerinde ve şehir içi ulaşımı karşılamakta yetersiz kalıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kentteki trafik sorununu çözmek ve yetersiz metro hattını gerekli seviyeye getirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının da desteğiyle metro projesini hazırladı.

Sözcü'de yer alan Mehmet Serbes immzalı habere göre kurumlardan şifahi olarak onay ve takdir alındı ancak Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan 2022 yılı yatırım programında Adana 2. Etap Hafif Raylı Sisyem (HRS) projesinin yer almadığı ortaya çıktı.

2. etap metro projesinin Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmamasının kendilerinde hayal kırıklığına neden olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Adana trafiği metrosuz çözülmez. Bu 2. Etabın yapılması gerek. Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu onaylamasını bekliyorduk ancak onaylanmadı" dedi.

"Niye onaylanmadığını bilmiyoruz, öğreneceğiz, bir eksiğimiz gediğimiz varsa eksikliğini gidereceğiz" diyen Karalar, "Bu benim meselem değil bütün Adana'nın meselesidir. Yeniden onaya göndereceğiz” diye konuştu.

zeydan karalar adana büyükşehir belediyesi metro projesi resmi gazete onay cumhurbaşkanı