Zeyrek: Sedat Peker'e Karşı Durmak İsteyen Soylu, AKP Camiasında Önemli İsimleri Karşısına Aldı

TAKİP ET

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Sedat Peker ve Süleyman Soylu hesaplaşmasına dair bir yazı yayımladı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugün yayımladığı yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sedat Peker'in iddialarından bahsetti.

Soylu'nun Habertürk TV'de katıldığı programda, Sedat Peker'in iddialarına yanıt verirken kendisinden önceki yöneticileri işaret etmesini riskli bir yol olarak değerlendiren Zeyrek, Sedat Peker'e karşı durmak isteyen Soylu'nun AKP camiasından önemli isimleri de karşısına aldığını belirtti.

Soylu'nun, Peker'e koruma verilmesi kararının 2015'te alındığına dikkat çekmesi ve arkasında kurgu bir DHKP-C tehdidi olduğunu açıklamasına değinen Zeyrek, "Soylu'nun bu açıklamasından üç gün sonra sonra Anadolu Ajansı bir haber geçti. 27 Mayıs 2021 günü yayınlanan haberde şu ifade vardı: 'Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e DHKP-C tehdidi bahanesiyle verilen koruma kararında FETÖ izi tespit edildi' Haberde, Peker'e verilen İstanbul Valiliği antedini taşıyan bir koruma kararı yer alıyordu. Kararın yayınlandığı gün İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü de Selami Altınok'tu ve o haberle Erdoğan'ın FETÖ ile mücadelesinde kritik rol oynayan üç isim de FETÖ izine dahil edilmişti. Altınok, ister istemez Anadolu Ajansı'nın FETÖ'cülük iması içeren haberine sert tepki gösterdi. Belge ve bilgilerin İçişleri Bakanlığı'ndan geldiği bilgisini veren AA yetkilileri, Altınok'un tepkisi üzerine ilgili paylaşımları sosyal medya ve internetten sildi" ifaderini kullandı.

Selam Altınok'un, Soylu'nun iddia ettiği zamanda görevde olmadığını söyleyen Zeyrek "Arşivi araştırırken gördüm ki Altınok göreve başlar başlamaz İstanbul Emniyet'inde büyük bir operasyon başlatmış, FETÖ'cü polis müdürlerini görevden almış. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2015 yılında Peker'e koruma verilmesini sağlamakla suçladığı Kadıköy Emniyet Müdürü Nurettin Demir de Altınok'un hemen görevden aldığı isimlerden biri. Altınok, 18 Aralık 2013 günü göreve başlamış ve altı gün sonra Demir'i Ankara'ya Polis Okulu'na göndermiş. Yani Soylu'nun Peker'e verilen koruma kararının arkasında gösterdiği FETÖ'cü müdür Demir, Aralık 2013'te Altınok tarafından görevden alınmış ve koruma kararının verildiği 2015 yılında kızaktaymış" dedi.

Süleyman Soylu'nun yalnızlaştığını dile getiren Zeyrek, "Soylu, zaten AK Parti içinde destek bulmakta zorlanıyordu. Bir de Mart 2015'ten Eylül 2020'ye dek (Kendi görev süresi dahil) her yıl düzenli bir şekilde yenilenmiş bir koruma kararının bütün vebalini kendisinden önceki yetkililere yıkmak isteyince, Erdoğan'ın kıymet verdiği isimleri de karşısına almış oldu. Bir anlamda, asıl sert kayaya AK Parti içinde çarpmış oldu" ifadelerini kullandı.

 

süleyman soylu sedat peker açıklama deniz zeyrek yazı köşe yazısı sözcü yazarı süleyman soylu yalnızlaştı yalnızlaştı akp içerisinde önemli isimleri karşısına aldı selami altınok videolar iddialar