Zihinsel Engelli Kadın, Eşi Tarafından Köydeki Erkeklere 'Pazarlandı'

TAKİP ET

Gün geçmiyor ki Türkiye Cumhuriyeti'nin bir köşesinde daha istismar vakası ortaya çıkmasın.

Müge Anlı'da günlerdir kayıp olan Elnare Kızmaz'la ilgili yaşananlar işleniyor. Zihinsel engelli olduğu belirtilen ve köylüler tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıkan Elnare'nin yaşadıkları kan dondurdu.

Müge Anlı'ya katılan Aynure, ablası Elnare Kızmaz'ın 22 Kasım günü köyden çıkarak ortadan kaybolduğunu söyledi. Daha sonra Elnare Kızmaz'ın kocası tarafından köydeki erkeklere pazarlandığı ve istismar edildiği ortaya çıktı.  

Aynure "Ablamın akıl sağlığı yerinde değil eşi de bundan faydalanıyordu galiba. Ablamı köyde kullananlar oldu diye haberler geliyordu. Başına gelen olaylardan sonra ablam ona dokunulduğunda deliriyordu. Kadını o hale getirdiler." diyerek, ablası üzerinden eşinin maddi kazanç sağladığını söyledi.

Müge Anlı, mental problemleri olan Elnare'nin köydeki birçok erkek tarafından tecavüze uğradığını açıkladı. İsmini vermeyen istemeyen tanıdık kadın ise, "Ahmet Elnare’ye şiddet uyguluyordu, aç da bırakıyordu." demişti ve gece evine erkeklerin geldiğini anlatmıştı.

Anlı, Elnare'nin daha öne istismara uğradığı için suç duyurusunda bulunulduğunu da belirtti. Anlı, suç duyurusunun ardında Elnare'yi Mustafa isimli erkeğin evine götüren Muzaffer isimli köylünün, Elnare'nin kayınbiraderi İsmail'in ve Ercan Öksüz'ün gözaltına alındığını açıkladı. Ercan tutuklanırken Muzaffer ve İsmail'in adli kontrolle serbest kaldığını ekledi.

Dün ise Elnare'yi istismar ettiği iddia edilen kayınbiraderi İsmail yayına geldi. Müge Anlı, istismarı kabul etmeyen İsmail'le ilgili bir video yayımladı.

İsmail'in kızı tarafından çekilen videoda Elnare, İsmail'in ve Yakup'un eve geldiğini, Ahmet'in de para alıp cebine koyduğunu söylüyor.

Ahmet Kızmaz ise para almadığını iddia etti. Eve gelen adamları kabul eden Ahmet, gelen kişilerin kendisini dövdüğünü ve eve almadığını itiraf etti. "Muzaffer evime geliyordu, beni istemiyor, dövüyordu." dedi.

Köy kahvecisi Recep de İsmail ve Elnare'yi eve girerken gördüğünü ve video çektiğini belirtti. 70 yaşındaki İsmail iftira attıklarını söyledi.

Elnare Kızmaz'dan 22 Kasım'dan bu yana haber alınamıyor. Azerbaycanlı Elnare Kızmaz'ın öldürüldüğü ya da kaçırıldığı düşünülüyor.

elnare kızmaz cinsel istismar istismar ahmet kızmaz müge anlı ismail kızmaz