Zihinsel Engelli Şirin Dilan Erdoğdu Kayıp

TAKİP ET

Ankara'da yaşayan Şirin Dilan Erdoğdu, kedilerin su kabını doldurmak için dışarı çıktıktan sonra kayboldu. Genç kızın annesi, kızının arkadaşına 'zorla tutuluyorum' mesajı attığını söyledi.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan Şirin Dilan Erdoğdu, dün kedilerin su kabını değiştirmek için evden çıktı. Saat 15.00 sıralarında evden çıkan zihinsel engelli genç kız bir daha eve dönmedi. Anne Türkan Erbil, kızını her yerde arasa da bulamadı. 

26 yaşındaki kızını arayan anne Türkan Erbil, kızının fotoğraflarını paylaşarak yardım istemeye başladı. Kızının mahalleden bir arkadaşına, ''Zorla tutuluyorum'' diye mesaj attığını söyleyen anne, “26 yaşında özel bir çocuk. Korkar kendini ifade edemez çok. Yetkililer ilgileniyorlar sağ olsunlar. Sesimin gidebildiği kadar arkadaşlarımdan halkımızdan yardım bekliyorum çocuğumun bulunması için. Ve hiç bir anne bunu yaşamasın. Bana bağımlıdır bensiz hiç bir yere gitmez. Evden uzaklaşmaz. Kendi başına bir yere gitmez. Ablalarıyla ve benimle gezer. Sakin bir çocuktur. Kızımın mahalledeki arkadaşına telefonuna ‘Zorla tutuluyorum’ diye mesaj geldi. Daha sonra işte 'Ben yalnızım yeri bilmiyorum' dendi. Karışık bir şeyler yani. Şuan savcılıktan haber bekliyoruz” dedi.

Başına Bir Şey Gelmeden Bulunsun

Anne Erbil kızının yanında telefonundan başka hiçbir şey olmadığını ve endişelendiğini belirterek, “Yanında sadece telefonu var. Bir mesaj geldi ama o mesaj doğrumu değil mi bilemiyoruz onu. Şu an bize yer tespit haberi bekleyin diyorlar. Üzerinde kısa kollu açık mavi lacivert çizgili bir tişört var. Taytı var. Ayağında bahçe terliği, toprak rengi. Başka hiçbir şeyi yok. Kimliği almış mı almamış mı hiçbir bilgim yok. Kızımın başına bir şey gelmeden bir an önce bulunmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

şirin dilan erdoğdu türkan kayıp ankara yenimahalle