Zimbabve'de Öldürülen Teyzesinin Katilini Çöpçatanlık Sitesi Sayesinde Yakaladı

TAKİP ET

8 yıl önce Zimbabve'de öldürülen Christine Robinson'ın yeğeni Lehanne Sergison, katilin izini çöpçatanlık sitesinde sürdü.

2014 yılında Zimbabve’de işlettiği otelde öldürülen İngiliz vatandaşı emekli öğretmen Christine Robinson’ın katili aradan geçen 8 yıla rağmen bulunamadı.

Katili bulmak için uğraşan Lehanne Sergison teyzesinin öldürüldüğü gün çalışanlarına ödeme yapacağını ve bankaya nakit çekmek için çıktığı sırada saldırıya uğradığı bulgularına ulaştı. Sergison, şüphelilerin çalışanlar arasında olabileceğini düşünerek iz sürdü.

Sergison, şüpheliler arasında Zimbabve vatandaşı olan 32 yaşındaki Andrea Imbayarwo adına ulaştı. Katilin izini süren Lehanne Sergison, Imbayarwo’nun sosyal medyada kendisini “Missy Falcao” isimli bir havayolu çalışanı olarak gösterdiğini öğrendi. Katilin Christine Robinson’u öldürdükten sonra ülkeyi de terk ettiği ortaya çıktı.


Çöpçatanlık Sitesinde Buldu


Katil Andrea Imbayarwo’yu çöpçatanlık sitelerinde Druzo Ndlovu sahte ismiyle takip eden Lehanne Sergison, katille iletişime geçti.

Online görüşmeler sonrasında Güney Afrika’da karşılıklı buluşma planlayan Lehanne Sergison, İngiltere Dışişleri Bakanlığı ve Güney Afrika polisine de buluşma yerinin bilgisini verdi. Lehanne Sergison, yıllardır aranan katilin yakalanmasını sağladı. Katil tutuklandı.

zimbabve christine robinson lehanne sergison katil çöpçatanlık sitesi andrea imbayarwo