Zindaşti ile Burhan Kuzu'yu Tanıştıran Aliye Uzun'dan Peker'in İddialarına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Aliye Uzun, Sedat Peker'in iddialarının ardından söz konusu olay hakkında açıklamalarda bulundu.

Sedat Peker, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda AKP'nin kurucu üyelerinden olan Burhan Kuzu'nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile birlikte hareket ettiğini, bu iki ismi de Aliye Uzun'un tanıştırdığını söylemişti. 

Peker'in iddiaları sonrası açıklama yapan Uzun, tanıştırma iddialarını doğruladı ancak Zindaşti'nin suç geçmişini bilmediğini savundu. YouTube üzerinden yayımladığı videoyla Peker'in ididalarına yanıt veren Uzun, “Bu şahsın ülkemize yatırım yapacağını düşündüğüm için Burhan hoca ile tanıştırdım. Daha sonra bu adamın yasa dışı işlerinin olduğunu öğrendikten sonra görüşmeyi kestim. GBT'mde bir tane suç yok. Benim sadece bir tane davam var. O da 40. Ağır Ceza'da kamu davasına dönüşmüş Zindaşti davası. Ben orada müştekiyim, mağdur durumdayım. Zindaşti'yle ilgili şikayette bulunan (26/03/2016), tehdit edildiğini söyleyen ve Zindaşti'yi ilk deşifre eden kişi benim. Bu evrakların hepsini paylaşacağım. Devlet bana koruma kararı çıkartmış.

Benim hiçbir suçum yok. Ama Sedat Peker denilen adamın öldürdüğü adamlar, yetim bıraktığı çocuklar var. Bunlardan konuşulmuyor. Benimle ilgili 2,5 yıldır haber yapıyorsunuz. İranlı uyuşturucu baronu için ben şikayet dilekçesi veriyorum ama ben onlarla iş yapmış gibi lanse ediliyorum.

Bir iddia da benim uyuşturucu baronuyla iş yaptığım, Burhan hocanın bu kişiyi serbest bıraktırdığı. Bu Naci Şerifi Zindaşti'yi hiç kimse yazmazken evet ben tanıştım. Bu şahsın ülkemize yatırım yapacağını düşündüğüm için Burhan hoca ile tanıştırdım. Daha sonra bu adamın yasa dışı işlerinin olduğunu öğrendikten sonra görüşmeyi kestim. Bu şahıs ondan sonra beni tehdit etmeye başladı. Ve ilk, her şeyden önce bu kişiyle ilgili suç duyurusunda bulunan benim. İfade tutanağı da burada. Tehdit ve şantaj olayından sonra benim patronumun evine de saldırdılar. Kurşunla evi taradılar, ondan sonra ben gidip şikayet dilekçesinde bulundum" şeklinde konuştu.

Sedat Peker Bana Ulaştı

Uzun, Peker'in kendisine ulaşarak eşini cemiyet hayatına sokmaya çalıştığını iddia ederek, ''Sedat Peker denen şahsı ben hiç tanımam. Sedat Peker, bana kendisi ulaştı. Kendi karısını cemiyete sokmaya çalışan bir adamdı. Benim dergimi aradılar eşi Özge Peker röportaj yapmamı söylediler. 7-8 sayfa röportaj talebimiz var dediler. Mayıs 2017'de dergime kapak oldu'' ifadelerini kullandı. 

Ben Reis Sevdalısı Bir İnsanım

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini dile getirmeyi de unutmayan Uzun, "Gençleri gerçekten zehirliyorlar. Yalan bataklığa çekiyorlar gençleri. Sevgili gençler, ben reis sevdalısı bir insanım. Yıllarca da AKP teşkilatında çalışmış bir insanım. Bundan da gurur duyuyorum.

Trump Towers'a astığım pankarttan beri benimle uğraşıyorlar. Burhan Kuzu hoca kadar insancıl, herkesin başını okşayan üniversite kendisine yumurta atan çocukları bile espriyle karşılayan bir adamdı. Burhan hocam herkesi sevgiyle kucaklayan, biri bir iş için telefon açtığında bu adam aranıyor mudur, yasa dışı bir şeyi var mıdır diye, hiç bunlar şey yapmayan, Mevlana gibi 'Ne olursan ol gel' diyen, herkese kucak açan bir insandı'' dedi.

burhan kuzu sedat peker zindaşti aliye uzun açıklama reis sevdalısı bilmiyodum