Ziraat Bankası'ndan Demirören Kredisi Hakkında Açıklama

TAKİP ET

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, kredi verilen Demirören Holding'in diğer tüm müşteriler gibi muamele gördüğünü iddia etti.

Dün Meclis Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda (KİT) sunum yapan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Sedat Peker'in ''Demirören grubu Ziraat Bankası'ndan 750 milyon dolar kredi aldı ancak geri ödemedi'' iddialarına yanıt verdi.

''Demirören'' grubunun adını direkt anmayan Çakar, son günlerde 'bazı medya gruplarına dair iddialar' diyerek açıklama yaptı. Çakar, kredinin canlı hesaplarda izlendiğini iddia ederek, “Ziraat Bankası ticarete, hizmete, enerji sektörüne, inşaata, her sektöre kredi verdiği gibi medya sektörüne de kredi verir. Söz konusu firma da bu kapsamda kredilendirilmiş olan bir firmadır. Söz konusu firmanın da kredileri an itibarıyla Ziraat Bankası’nda canlı hesaplarda izleniyor ancak şunun altını özellikle çizeyim. Bankamız bu firmaya karşı da bütün müşterilerine olduğu üzere bankacılık usul ve esaslarının getirdiği çerçevede muamele edecektir. Bir kredi işlemidir, her kredi işleminin tabi olduğu, bankacılıkta belirlenmiş olan kural seti neyse o kural seti içerisinde biz kendilerine muamele edeceğiz”

ziraat bankası demirören medya grubu kredi alpaslan çakar