Ziya Selçuk'a Göre Eğitimde Asıl Yük Öğretmen Maaşları

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz. Neye göre; personel maaşına göre" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de her geçen gün bir yenisi açılan eğitim fakültelerinden mezun olan çok sayıda öğretmen, atama sorununun çözülmesi için hükumetin ve özellikle Milli Eğitim Bakanlığının ağzından ortaya koyulacak çözüm önerilerini duymayı beklerken yeni bir skandal açıklamayla daha karşılaşıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, basın toplantısında öğretmenlerin maaşlarından şikayet ederek yatırıma bütçe ayıramadıklarını söyledi. Bakan Selçuk'un tepki çeken açıklamaları şöyle:

"Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz. Neye göre; personel maaşına göre... Bu tüm okullar için böyledir. Yani asıl yük kira varsa kirada ve öğretmen maaşındadır. Geri kalan yük vergi yüküdür ve elektrik su parasıdır. Eğer vergi yükü devam ederse, eğer maaş devam ederse büyük ihtimal bizim masraflarımızda büyük bir azalma olmaz."

Selçuk'un bu açıklamalarının öğretmenden yana tavır takınması beklenen bir Bakan'dan ziyade eğitim kurumu sahibi bir iş adamına ait olduğu yorumları yapıldı. Bilindiği üzere Selçuk, çok sayıda okulu bulunan bir özel eğitim kurumunun sahibi.

"Vizyonsuzluğun ve Pervasızlığın Daniskası"

Ziya Selçuk'un söz konusu açıklamalarını eleştiren isimlerden biri de CHP'li Eren Erdem oldu. Sosyal medya hesabından Bakan'ın sözlerine yer verilen bir paylaşımı alıntılayan Erdem, şu yorumda bulundu:

"Yandaş müteahhitlere 'yap-işlet/malı götür-devret' projeleriyle milyarlar akıtıp öğretmen maaşlarına laf etmek vizyonsuzluğun ve pervasızlığın daniskasıdır. Cefakar öğretmenlerimizin maaşları hak ettiklerinin çok altında! Onlara laf edeceğinize israf saltanatına son verin! Ayıp!"

milli eğitim bakanı ziya selçuk öğretmen maaşları asıl yük atama sorunu eren erdem chp akp vizyonsuzluk