Ziya Selçuk'un Gözleri Çin'in İpek Kumaşıyla Bağlı: MEB'den "Hayalimdeki Çin Resim Yarışması"

TAKİP ET

Uygur Türkleri, öz yurtları Doğu Türkistan'da temel insan hak ve hürriyetlerinden katil Çin'in soykırımcı politikaları yüzünden mahrumken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Millî Eğitim Bakanlığı hayâ perdelerini yırtarak "Hayalimdeki Çin" konulu rezil bir resim yarışması düzenliyor.

Henüz ortaokul sıralarındaki Türk çocuklarını "Çin'in tatlı sözüne, yumuşak ipek kumaşına" tamah ettirerek onların tertemiz dimağlarının zehirlenmesine yol açan Millî Eğitim Bakanlığına bu tarihî yanlıştan dönmesi için çağrı yapıldı. 

Katil Çin'in Doğu Türkistan'daki soykırımından kaçarak Türkiye'ye sığınan Uygur Türkü soydaşlarımız, sosyal medya aracılığıyla Millî Eğitim'in başındaki zata söz konusu rezil yarışmanın iptal edilmesi için çağrı yaptı. "Soykırım yapan Çin'i değil, Uygur Türklerini hayal edelim" şiarıyla yapılan çağrıda, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 30.04.2021 tarihinde dağıtım yerlerine gönderilen belge paylaşıldı.

Öyle görülüyor ki Uygur Türklerine uyguladığı soykırımın günden güne ayyuka çıkmasıyla uluslararası saygınlığı ve imajı ciddî bir biçimde zarar gören soykırımcı Çin, bunu telafi edebilmek adına çeşitli ticarî anlaşmalar ve kredilerle kendisine bağladığı ülkelerde erişebildiği her kurumu bir araç olarak kullanıp kirli bir propaganda yürütüyor. Uygur Soykırımına rağmen bu rezil yarışmaya Türk Devleti'nin verdiği izin ise AKP eliyle Türk tarihine bulaştırılan yeni bir kara leke oldu.

MEB Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı Hayalimdeki Çin Resim Yarışması Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Uygur Türkleri Uygur Soykırımı Doğu Türkistan soykırımcı Çin katil Çin insan hakları ihlaller