Zonguldak'ta Halk Otobüsüne Zamdan Halk Etkilenmedi: Çünkü Aylardır Halk Otobüsü Yok

TAKİP ET

Zonguldak'ta yapılan halk otobüsü zammı, halkı etkilemedi.

Sözcü'nün haberine göre Zonguldak'ta halk otobüsü biletlerine yüzde 50 ila yüzde 54 zam yapıldı ve öğrenci bilet fiyatı 3 liradan 4 buçuk liraya, tam bilet 3 lira 25 kuruştan 5 liraya yükseldi.

Fakat bu zam Zonguldak halkı üzerinde hiç etki yapmadı. Zira kentte Kasım 2021'den bu  yana halk otobüsleri çalışmıyor. Ayrıca AKP'li Zonguldak Belediyesi de yeni bir otobüs ihalesi açmadı. 

Zonguldak Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, verilmeyen bir hizmete ilk kez zam yapıldığını belirterek "Bu zammın arka planında 5 liradan 7 liraya çıkarılmak istenen dolmuş ücretine tepkiyi önleme amacı var. Zam yapılmasaydı dolmuşla, olmayan halk otobüsü bileti arasındaki fark ikiye katlanacaktı" ifadelerini kullandı.

"Halk otobüsü hizmetinin durduğu 4.5 ay önce ihale süreci başlatılıp halkın mağduriyeti önlenebilirdi" diyen Kayınova, "Ancak o günden bu yana ihale açmadılar. Şimdi ihale açılacak ancak bu da halkın en az 2 ay daha halk otobüsü hizmeti alamayacağı anlamına geliyor. Halk göz göre göre mağdur edildi" diye konuştu.

zonguldak akp halk otobüsü zam etkilenmedi çünkü aylardır yok atınç kayınova