Zonguldaklı Kaportacı: Gerçek Van Gogh Tabloları Bende

TAKİP ET

Zonguldak Alaplı'dan bir kaporta ustası, gerçek Van Gogh tablolarının kendi elinde olduğunu iddia etti.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kaporta işi yapan Yavuz Öztürk, İstanbul Maslak oto sanayisinde çalıştığı sıralarda tanıştığı Fransız bir arkadaşından aldığı tabloların Van Gogh'a ait olduğunu öne sürdü.

Eskici pazarında bulunan Fransız arkadaşından aldığı tablolara ilişkin iddialarda bulunan Öztürk, tabloda yaptığı araştırmalarda Philippe Marbeau'nun (Van Gogh) imzasını gördüğü ifade etti.

"Bazı tabloların 1860'lı yıllara ait olduğunu ve yağlı boyanın üzerinde saç teli olduğunu görebiliyoruz" diyen Öztürk, "Diğer tablo Fransız Kraliçe'ye ait. Üçüncü Napolyon'un hanımına yaptığı sanılan sulu boya eserin arkasında imzası var ve bu tablo şu anda Lille müzelerinde bulunuyor; ama ben bendeki tablonun gerçek olduğu savunuyorum" diye konuştu.

Tabloların dünyada ilk kez kendisinin eline geçtiğini ve asıl değerlerini öğrenmek istediğini belirten Öztürk, "Bunlar şu an saklı hazine gibi bir şey. Ayrıca İstanbul'da, bir koleksiyoner arkadaştan aldığım 6 tablo için 450 bin dolar teklif verdiler. Tabloların kime ait olduklarını ve gerçek değerini öğrenmeden vermek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

van gogh zonguldak alaplı