Zonguldaklı Kedi, Avrupa'da Doğum Yapmak için Tekneye Binip Tekirdağ'a Gitmiş

TAKİP ET

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde balıkçılıkla geçimini sağlayan Murat Karakuş'un barakasında beslediği 'Minnoş' isimli kedisi kayboldu. Kedisinin Ereğli Limanı'ndan açılan, Tekirdağ açıklarındaki bir balıkçı teknesinde olduğunu öğrenen Karakuş, balıkçılarla denizin ortasında buluşup, 'Minnoş'u teslim aldı. Hamile olan Minnoş, eve döndükten sonra 4 yavru dünyaya getirdi.

Ereğli'de balıkçılıkla geçimini sağlayan Murat Karakuş, yaklaşık bir ay önce barakasında beslediği kedilerden birinin kaybolduğunu fark etti. Karakuş, limanda ‘Minnoş’ adlı kedisini aradı, ancak bulamadı.

Minnoş'un teknelerden birine binmiş olabileceğini düşünen Karakuş, tekne sahiplerini arayarak durumu anlattı. Böylece Karakuş, hamile olan kedisinin limandan açılan bir balıkçı teknesinde olduğunu öğrendi.

Karakuş, Tekirdağ’da bulunan teknenin kaptanı ile kedisini almak için denizde buluşmaya karar verdi. 9 Mart günü tekne sahibiyle buluşan Karakuş, Minnoş'u teslim aldı.

Karakuş, balıkçılara teşekkür ederek kendisine yardımcı oldukları için de balık hediye etti. Minnoş ise evine döndükten sonra doğurdu.

Murat Karakuş, Minnoş'un 2 yıldır yanında olduğunu ve kaybolunca çok üzüldüğünü söyledi. Karakuş, "İlk gördüğümde kedi Alaplı Limanı’ndaydı. Bazı kişilerin kedilere kötü davrandığını gördüm. İnsanlara da yaklaşmıyorlardı, zamanla mama verince bana alıştılar. Sonrasında kendi teknemle kedileri Ereğli Limanı’na getirdim. Şimdi 2 senedir buradalar, beraber duruyoruz" dedi.

AVRUPA'DA DOĞUM YAPMAK İÇİN GİTMİŞ

Kedisinin Tekirdağ'dan gelen Kazım Reis adlı teknede olabileceğini düşündüğünü ve tekne kaptanıyla irtibata geçtiğini anlatan Karakuş, şöyle konuştu:

"Tekne gittikten sonra kedimin kaybolduğunu fark ettim. Düşündüm, onunla beraber gitmiş olabilir diye. Daha sonra tanıdıklar vasıtasıyla onlara ulaştık, Tekirdağ’da olduğunu öğrendik Minnoş’un. Sonra Ereğli’ye gelebilirler mi diye sorduk. Burada da balıkçılık olduğu için tekne buraya geldi. Bizim gitmemize gerek kalmadı. Denizde Minnoş’umuzu geri alıp Ereğli’ye getirdik. Akşamına da doğum yaptı. Dört tane yavrularıyla birlikte bizimle birlikte yaşıyor."

Zonguldak Ereğli Tekirdağ Zonguldak'ta kaybolan kedi Tekirdağ'a gitmiş kayıp kedi tekneye binen kedi