Zorla Evlendirilmeyi Kabul Etmeyen Kızını Tinerle Yakarak Öldüren Filistinli Mohammad Dwla Daha Önce de Eşini Kaynar Suyla Yakmış

TAKİP ET

Zorla evlendirmek istediği kızını karşı çıktığı için tiner dökerek yakarak öldüren Filistinli Mohammad Dwla'nın eşini de yaktığı ortaya çıktı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Şıhmaksut Mahallesi'nde meydana gelen olayda Amara Dwla (13), üzerine dökülen tinerin alev alması nedeniyle yanarak hayatını kaybetmişti.

Amara'nın çığlıklarını duyarak daireye gelen ve kapıyı çekiçle kırarak içeri giren komşu Yaşar Kerpiç, Amara'nın kendisine "Babam kapıyı çekip kaçtı" dediğini belirtmiş, Amara'nın evlenmeyi kabul etmediği için önce sopayla dövüldüğünü, sonra da banyoda üzerine tiner dökülerek yakıldığını söylemişti.

Sonrasında ambulansla hastaneye kaldırılan Amara ambulansta ve hastanede kendisini babası ve kızkardeşinin yaktığını söylemiş, ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştı.

4 Karılı Dwla'nın Sicili Kabarık

Hakkında tutuklama kararı verilen Mohammad Dwla'nın Suriye, Lübnan, Gaziantep ve Hatay'da yasal olmayan yollarla evlendiği, Gaziantep'te evlendiği karısını başka biriyle mesajlaştığı gerekçesiyle kaynar su ile yaktığı ortaya çıktı.

Suçları bununla bitmeyen Dwla Hatay'da da öldürdüğü kızı Amara Dwla'ya sarkıntılık yaptığı gerekçesiyle bir genci bıçakladığı, bu suçtan dolayı hakkında yakalama kararı verildiği öğrenildi.

Babası tarafından tinerle yakılarak 13 yaşında öldürülen Amara Dwla'nın ölüm haberi Lübnanlı annesine bildirilmesine rağmen Amara'nın cenazesine sahip çıkan olmadığı için 15 gün içinde teslim alınmaması halinde kimsesizler mezarlığına gömüleceği bildirildi.

Zorla Evlendirilmeyi Kabul Etmeyen Kızını Tinerle Yakarak Öldüren Filistinli Mohammad Dwla Daha Önce de Eşini Kaynar Suyla Yakmış