Zorla Evlendirilmeyi Kabul Etmeyen Kızının Üzerine Tiner Döküp Ateşe Veren Filistinli Mohammad Dwla Tutuklandı

TAKİP ET

Zorla evlendirmek istediği kızının buna karşı çıkması üzerine üzerine tiner dökerek ateşe veren baba Mohammad Dwla hakkında tutuklama kararı verildi.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Şıhmaksut Mahallesi'nde meydana gelen olayda Amara Dwla (13), üzerine dökülen tinerin alev alması nedeniyle yanarak hayatını kaybetmişti.

Amara'nın çığlıklarını duyarak daireye gelen ve kapıyı çekiçle kırarak içeri giren komşu Yaşar Kerpiç, Amara'nın kendisine "Babam kapıyı çekip kaçtı" dediğini belirtmiş, Amara'nın evlenmeyi kabul etmediği için önce sopayla dövüldüğünü, sonra da banyoda üzerine tiner dökülerek yakıldığını söylemişti.

Sonrasında ambulansla hastaneye kaldırılan Amara ambulansta ve hastanede kendisini babası ve kızkardeşinin yaktığını söylemiş, ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştı.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan baba Mohammad Dwla ve küçük kızı Lamur Dwla gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişlerdi.

Zorla evlendirilmeyi kabul etmediği için 13 yaşındaki kızını tinerle yakarak öldüren Mohammad Dwla hakkında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklama kararı verildiği bildirildi.

zorla evlendirilmeyi kabul etmeyen Kızının Üzerine Tiner Döküp Ateşe Veren Filistinli Mohammad Dwla Tutuklandı