Zürafa Sokak Kültür Sanat Merkezi Olacak

TAKİP ET

Genelevleriyle bilinen Zürafa Sokak, kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Zürafa Sokak'ın "Kültür Sanat Merkezi" haline getirilerek "eski fonksiyonundan arındırılacağını" duyurdu.

"Bugün itibariyle Zürafa Sokak, Alageyik Sokak ve Kadem Sokak eski fonksiyonundan arındırılarak Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek. Buranın mülkiyet durumu ve hak sahipliğiyle ilgili bir çalışmamız yoktur. Türkiye, bir hukuk devletidir" diyen Yıldız, "Mülkiyet anayasa teminatı altındadır. Bu mekanın mahkeme süreçleriyle ilgili bizim çalışmalarımızın doğrudan veya dolaylı irtibatı yoktur. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak sokağa yeni bir fonksiyon getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Matild Manukyan'ın Varislerine Teşekkür Ediyorum

"Bu dönüşümün en büyük destekçileri olarak Matild Manukyan’ın varislerine teşekkür ediyorum" diyen Yıldız, "Bu sokaklar bundan sonra genel evlerin bulunduğu sokaklar olarak değil, Kültür Sanat Merkezi’nin önemli noktalarından biri olacak. Bu sokakların hak sahipleri çalışmalarımızın içinde yer alacaklar" diye konuştu.

"Manukyan ailesinin varislerinin bize ulaştırmış oldukları buranın bu dönüşüme rıza gösterdikleri, bu şekilde olmasını istediklerine dönük iyi niyet mektupları var" diyen Haydar Ali Yıldız, dönüşümün tamamıyla hak sahiplerinin sorumluluğunda olacağını ifade etti.

matild manukyan zürafa sokak kültür sanat merkezi haydar ali yıldız