''12 Nisan Tecavüz Günü'' Şüphelileri Gözaltına Bile Alınmadı

TAKİP ET

12 Nisan'ı 'tecavüz günü' ilan eden kişiler hakkında çalışma başlattığını duyuran EGM, belirlenen 2 şüpheliyi de gözaltına almadı.

12 Nisan tarihini 'tecavüz günü' ilan ederek sokağa çıkan kadınlara tecavüz edeceğini söyleyen kişiler sosyal medyada tepki çekmiş, tepkilerin ardından açıklama yapan EGM paylaşım yapan kişiler hakkında işlem başlatılacağını duyurmuştu. 

Kadınların fotoğraflarını paylaşarak ''Öldüreceğim, tecavüz edeceğim, kan akıtacağım'' gibi ifadeler kullanan saldırganlar için ''Sosyal medya platformları üzerinden #12Nisan etiketi adı altında paylaşımlar yapılmaktadır. Bu paylaşımlar içerikleri itibariyle sosyal medya terörüdür. Bu tür paylaşımlara asla müsaade edilmeyecektir. Bu etiket adı altında suç işleyen hesaplar tespit edilerek gerekli soruşturmalar başlatılmıştır'' şeklinde açıklama yapan EGM'nin 2 şüpheli belirlediği öğrenildi.

Belirlenen şüphelilerden G.H.'nin 18 yaşını doldurmadığı diğerinin ise Covid-19 olması sebebiyle karantinada olduğunu öğrenen polis ekipleri şahıslar hakkında gözaltı işlemleri başlatmadı. 

'Şaka Amaçlı' Yapmış

Emniyete götürülen G.H. yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Yaşı küçük olan şüphelinin, paylaşımı şaka amaçlı yaptığını söylediği ve serbest kaldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, paylaşımları başlatan isimlerin belirlenerek yakalanması için araştırmaların devam ettiği belirtildi.

 

12 nisan tecavüz günü egm açıklama twitter mizah