13 Yaşındaki Çocuk: Karnımı Doyurmak İçin Fazla Su İçiyorum

TAKİP ET

Ekonomik kriz, Türk milletini perişan bir hale soktu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bilim ve akıl dışı yönetiminde Türkiye, tarihinin en derin ekonomik krizlerinden biri ile karşı karşıya..

Türk lirasında yaşanan korkunç değer kaybı ile birlikte dar gelirli vatandaşlar en temel ihtiyaçlarını bile güçlükle karşılayabilir hale geldi.

FOX Haber'in haberine göre Derin Yoksulluk Ağı'nın araştırmasında tespit edilen sonuçlar ürkütücü. Bebek bezleri yüzde 140 zamlanırken bebek mamalarının fiyatları ortalama 180 liraya kadar ulaşıyor. Araştırmaya göre anneler, bebeklerine mamayı bıraktırmak için şekerli su ve pirinç lapası yedirmeye başladı.

Kağıt toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Ahmet Çapa, aylık 2 bin ila 2 bin 500 lira arasında değiştiğini belirterek "Eskiden çok rahat geçinebiliyordum. Her şeyi alabiliyordum. Ama şimdi hiçbir şey alamıyorum" dedi.

Çapa, ödeyemediği faturaların borçlarının 9 bin liraya ulaşması ile doğal gazlarının kesilmesi nedeniyle evini küçük bir elektrik sobası ile ısıtmaya çalışıyor.

Karnımı Doyurmak İçin Fazla Su İçtiğim Oluyor

Ahmet Çapa'nın 13 yaşındaki kızının sözleri ise yürek burktu:

"Durumumuzdan dolayı (canımın istediği her şeyi) yiyemiyorum ama canımın daha çok çekmemesi için aklımdan çıkarmaya çalışıyorum onları. Durumumuz olmuyor, paramız olmuyor diye karnımı doyurmak için fazla su bile içtiğim oluyor."
 

karnımı doyurmak için fazla su içiyorum