130 İngiliz Milletvekili: Çin Uygurlara Etnik Temizlik Yapıyor Görüntüler Nazi Kampları Gibi

TAKİP ET

İngiltere'de 130 milletvekili 'Uygur halkına karşı sistematik ve hesaplanmış bir etnik temizlik' olarak niteledikleri Çin'in Doğu Türkistan'daki faaliyetlerini kınayan bir mektup imzaladı.

Bütün partilerden milletvekillerinin imzaladığı belgede, "Birleşik Krallık'taki parlamenterler olarak, biz bu zulmü mutlak surette kınadığımızı ifade etmek için yazıyor ve bu zulmün derhal sona ermesi için çağrıda bulunuyoruz" denildi.

Mektupta; zorla nüfus kontrolü ve Uygur Türklerinin Doğu Türkistan'da toplu gözaltına alındığına ilişkin raporların yanı sıra, trenlere bindirilmeyi bekleyen gözleri bağlı, elleri kelepçeli ve saçları sıfıra vurulmuş çok sayıda insanı gösteren videolara da atıfta bulunuldu.

İngiliz milletvekilleri, yakın zamanda BBC'ye verdiği röportaj sırasında Çin'in Londra Büyükelçisi Liu Xiaoming'e gösterilen videonun, Nazi toplama kamplarının görüntüleriyle "tüyler ürpertici" şekilde benzerlikler taşıdığına işaret ettiler. Milletvekillerinin imzaladığı mektup, Çin'in Londra Büyükelçiliği'ne gönderildi.

doğu türkistan çin nazi kamplarına benzer sistematik etnik temizlik katil çin zorla kürtaj insan hakları ihlali ingiliz milletvekilleri mektup yazdı londra büyükelçiliği korkunç görüntüler uygurlar ölüyor