Üsküp FK'nın paylaşımına göre Üsküp'te bulunan Drjilovo Köyü'ne bağlı "Draga Stojanovska" İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Türk öğrencilere ayrımcılık uygulanıyor.
Balkan ülkelerinde ortaokul öğretimini tamamlayan öğrencilerin fotoğrafı okul duvarına asıldığını belirten Üsküp FK'nın paylaşımında Türk öğrencilerin mezuniyet fotoğrafının bu yıla kadar Türk oldukları gerekçesiyle okul duvarına asılmamakta olduğu ifade edildi.
Ayrımcılığa Karşı Koruma Komisyonu'nun tepkisi üzerine yumuşayarak kararı değiştiren okul yönetimi, Türk öğrencilerin mezuniyet fotoğrafının 14 yıl sonra ilk defa yaşıtlarıyla beraber Mezuniyet Tablosunda yer almasına izin verdi.
Makedonya'da faaliyet gösteren tek Türk sahaf olan Üsküp Sahafhane de okulda kütüphane kurmak için kitap bağışlayacağını açıkladı.
Türk öğrencilere ayrımcılığa karşıyız!
— Üsküp FK (@uskupfk) May 1, 2024
Balkan ülkelerinde süregelen bir gelenek olarak; ortaokul öğretimini tamamlayan öğrencilerin fotoğrafı okul duvarına asılmakta.
Üsküp'te bulunan Drjilovo Köyü'ne bağlı "Draga Stojanovska" İlköğretim Okulu'nda eğitim alan Türk öğrencilerin… https://t.co/Of9kVSg6DE