2021 Türkiye Ekonomik Krizi: Türk Milleti Sefalet İçinde

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "tek adam" yönetimi, Türkiye'yi sefalete mahkum etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın akıl dışı yönetiminde Türkiye, tarihinin en derin ekonomik krizlerinden biri ile karşı karşıya.

Haziran 2018'de başkanlık sisteminin yürürlüğe girdiği ay 4 lira seviyelerinde olan dolar kuru 20 Aralık 2021 itibarıyla 17,50 seviyesine ulaştı.

Döviz kurunda yaşanan oynaklık nedeniyle piyasalarda fiyatlama yapılamıyor. İşletmeciler kontrat yapamadığı için mal tedariki zaruri olarak peşin ödeme ile yapılmaya başlandı.

Akaryakıt fiyatlarına arka arkaya gelen zamlar vatandaşın belini büktüğü gibi benzin istasyonlarına da yaramadı. EPGİS'ten yapılan son açıklama, istasyonların batmak üzere olduğunu ortaya koydu.

Ülke Kepenk Kapatıyor

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle TURYOL ilk kez Bursa-Yenikapı arası feribot seferlerinin durdurulduğunu açıkladı. Ekonomist Murat Muratoğlu bu kararı "Ülke kepenk kapatıyor" şeklinde yorumladı.

Vatandaşlar geçim sıkıntısı nedeniyle birkaç kuruş tasarruf edebilmek için soğuk kış günlerinde uzun Halk Ekmek kuyruklarında saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Kuyrukta kendisine uzatılan yaşlı bir adamın gözyaşları döktüğü o anlar şimdiden krizin en akılda kalan sahnelerinden biri olarak tarihe geçti.

Gençler ise yarına umutla bakamaz hale geldi. 13 yaşında bir çocuğun ders aralarında arkadaşlarının akıllı tahtadan dolar kurunun durumuna bakmaya başladığını söylediği anlar hafızalara kazındı.

Türk milletinin mahkum edildiği sefalet, açlık seviyesinde. Yine 13 yaşında olan bir başka Türk gencinin açlığını bastırmak için daha fazla su istediğini söylemesi ise yürek burktu.

AKP'liler Vatandaşın Çilesine Kör ve Sağır

Vatandaşlar açlıkla boğuşurken halk tarafından ülkeyi yönetmekle görev ve yetkilendirilen AKP'liler ise kulaklarının üstüne yatmaya devam ediyor.

Halka sabretme çağrısı yapan AKP'li vekiller gerekirse "aylarca soğan yiyeceklerinden" söz ediyor. Kendi beceriksizlikleri ile batırdıkları ekonominin suçunu ise ne idüğü belirsiz heyulalara atmaya devam ediyorlar.

AKP'li Vekil: Kuyruklar Araç Sayısı Fazlalığından

AKP'li Vekil: Aylarca Soğan Ekmek Yiyeceğiz Ama Taviz Vermeyeceğiz

AKP'li Vekil: 1 Kilo Yerine Yarım Kilo Et Yeriz

AKP'li Vekil: Ekonomik Terör Hareketleri

AKP'li Vekil: Şer Odakları Ülkemize Ekonomik Buhran Yaşatmaya Çalışıyor

2021 türkiye ekonomik krizi