A Haber: Avrupa'da Yoksulluk Oranı Artıyor

TAKİP ET

İktidar yalakası medya gülünç olmak pahasına propaganda faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye'de enflasyon, TÜİK rakamlarına göre Haziran ayında yüzde 78,62 olarak kayıtlara geçti. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu enflasyon oranıyla, mütemadiyen eleştirdiği Bülent Ecevit'in Başbakanlığı döneminde kırılan enflasyon rekorunu kırarak tarihe geçti. Bağımsız araştırmacılardan oluşan ENAGrup'un rakamlarına göre ise Haziran ayı enflasyonu 175,55 seviyesinde.

Türkiye'de katlanarak artan gıda fiyatları vatandaşları en temel ihtiyaçları olan beslenmeden dahi kısmaya mecbur ediyor. IPSOS araştırmasına göre akaryakıta gelen zamlar nedeniyle vatandaşların ezici çoğunluğu otomobillerini kullanmayı bıraktı.

Anket: Akaryakıt Zamları Vatandaşlara Fren Yaptırdı


Türk halkı derin ekonomik buhranın pençesinde, zor günler geçirirken iktidar medyası, vatandaşlara "Avrupa'nın yoksullaştığını" anlatmaya devam ediyor. A Haber bu sabah saatlerinde yayımladığı haberinde Almanya'da 2 milyon kişinin gıda yardımı aldığını, Avrupa'nın en güçlü ve müreffeh ekonomilerinden olan ülkede yoksulluğun süratle arttığını bildirdi. Türkiye'de ise ekonomik tartışmalara konu olan veri artık yoksulluk bile değil. Geçtiğimiz aylar boyunca tartışılan asgari ücrete ara zam konusunda uzmanların ve hükümet yetkililerinin en çok değindiği veri, yoksulluk değil açlık sınırı idi.

Türkiye'yi Kıskanan Almanya'da Bir Maaş İle Araba Alınabiliyor


İktidar medyasının en gülünç şubesi olan A Haber, gıda yardımına talebin yüzde 50 arttığı belirtilen haberinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin devletten yardım alan ailelerin sayısının 4,3 katına çıktığına yönelik açıklamasına yer vermedi.

Nebati: Devletten Yardım Alan Ailelerin Sayısı 20 Yılda 4,3 Kat Arttı

 

Bakan Bilgin'in 'Açlık Sınırı' İddiası, Uykusuz Dergisinin Kapağında

a haber avrupa yoksulluk oranı artıyor