AB ile İlgili Bir Açıklama da Kalın'dan: Stratejik Bir Öncelik

TAKİP ET

Erdoğan'ın "Geleceğimizi AB ile kurmayı tasavvur ediyoruz" şeklindeki şaşırtan açıklamasından sonra AB'ye yönelik bir sıcak mesaj da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden geldi. Kalın, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir öncelik olduğunu kaydetti.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan sonra Cumhurbaşkanlığı İbrahim Kalın'dan da bir Avrupa Birliği (AB) açıklaması gelmesi 'hükumet, dış politikada bir kez daha mı kulvar değiştirdi' sorusunu akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 10-11 Aralık'ta yapılacak AB Zirvesi öncesinde gerçekleştirdiği Brüksel ziyaretinde AB Konsey Başkanı Charles Michel'in Dış Politika Başdanışmanı Maryam Van den Heuvel, AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in Kabine Şefi Bjoern Seibert ve AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreteri Helga Schmid ile ayrı ayrı görüştü.

Muhataplarına Türkiye-AB ilişkilerinin stratejik öneminin giderek arttığını, Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir dinamizm kazandıracak, iş birliğini artıracak ve karşılıklı güven ilişkisini güçlendirecek yeni ve somut adımlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Kalın, yanı sıra Türkiye'nin AB üyeliğini de stratejik bir öncelik olarak ele aldığını iletti.

Bu doğrultuda AB liderlerinin de bütün ideolojik ve siyasi önyargılarını bir kenara bırakarak Türkiye-AB ilişkilerine stratejik bir akılla bakması gerektiğini kaydetti.

ab avrupa birliği ibrahim kalın tayyip erdoğan stratejik öncelik