Abbas Güçlü: Daha Çok Eğitim Almanın Ödülü İşsizlik Olmamalı!

TAKİP ET

Abbas Güçlü, gençlerin işsizliğine ilişkin dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Milliyet'teki köşesinde "Yükseköğretimde yeni arayışlar, YÖK ve işsizlik" başlıklı bir yazı kaleme alan Abbas Güçlü, "Gençler mutsuzsa ülke mutsuzdur. Geç de olsa bunu nihayet anladık. Bundan sonraki hedef, onları diploma sahibi yapmanın bir adım ötesine geçip istihdam etmek. Yani işsizler kervanına değil, üretim kervanına katmak. Herkesin dileği bu yönde olduğuna göre, gerisi o kadar zor olmamalı. Minik kıpırdanmalar var, eminiz ki devamı da gelecektir" ifadelerini kullandı.

"Üniversitelerin ülkedeki en önemli güçlerden biri olduğuna dikkat çeken YÖK Başkanı Özvar’dan önemli açıklamalar var. Çok geç kalınsa da işsizlik ve istihdam konusunda yapılması gerekenleri sıralamış" diyen Güçlü üniversitelerin mezunları takip etmesi gerektiğini kaydetti.

"Nereden bakarsanız bakın, ülkemizin en önemli sorunlarından biri de işsizlik. Hem de okumuşların işsizliği" diyen Güçlü yazısında "Her ne kadar 'Resmi rakamlar gerçeği yansıtmıyor', 'Azalmıyor, artıyor', 'Gizli işsizlik dikkate alınmıyor' iddiaları doğru değil denilse de sorun büyük! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2021 dönemine ilişkin işgücü istatistiklerine göre, işsizlik oranı, eylülde bir önceki aya göre 0.3 puan azalarak yüzde 11.5 seviyesinde gerçekleşti" ifadelerine yer verdi.

Güçlü yazısını "Özetin özeti: Daha çok eğitim almanın ödülü işsizlik olmamalıdır!" ifadeleriyle sonlandırdı.

Abbas Güçlü Daha Çok Eğitim Almanın Ödülü İşsizlik Olmamalı