ABD, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nü İmzalamasından Memnun

TAKİP ET

Günlük basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nü imzalayıp TBMM'ye göndermesine ilişkin, "Bu adımı memnuniyetle karşılıyoruz. Bu tasarının bir an önce TBMM'de görüşülmesini ve geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Günlük basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nü imzalayıp TBMM’ye göndermesine ilişkin, "Bu adımı memnuniyetle karşılıyoruz. Bu tasarının bir an önce TBMM'de görüşülmesini ve geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı protokolün imzalandığını "İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilmiştir" ifadeleri ile duyurmuştu.

Türkiye'nin İsveç'in üyeliğini onaylama aşamasında dile getirdiği F16 alımı, F35 alımı, AB üyeliği ve İsveç ile ABD'nin PKK'ya karşı harekete geçmesi konularının hiçbirinde henüz somut bir adım atılmış değil. Bununla beraber AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan katılım protokolünü imzalayarak meclise gönderdi. Erdoğan son olarak “F-16 konusunda maalesef dostlar işi alıyorlar, götürüyorlar 'İsveç de İsveç' diyorlar” şeklinde konuşarak bu yaklaşımın kendilerini üzdüğünü söylemişti.

Erdoğan, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolünü TBMM'ye Gönderdi

İsveç'in NATO Üyeliği Süreci, PKK ve Çete Savaşları

isveç nato abd f 16 abd erdoğan abd f35