ABD'de Kriz: Pelosi'nin, Google'a Karşı Açılan 'Tekel' Davasından 1 Ay Önce Tüm Hisselerini Sattığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşinin Google hisselerini Adalet Bakanlığı'nın ve sekiz eyaletin teknoloji devine dava açmasından yalnızca bir ay önce sattığı ortaya çıktı.

Nancy Pelosi'nin eski Meclis Başkanı ve şimdiki Milletvekili olan eşi Paul Pelosi, Google hissesi satışını ABD Adalet Bakanlığı'nın Google'a karşı anti-tekel davası açılacağını açıklamasından bir ay önce gerçekleştirdi. Pelosi'nin, Google hisselerini 20-28 Aralık 2022 tarihleri arasında üç farklı işlemde sattığı öğrenildi. Her işlemde 10,000 adetlik Alphabet Inc. (Google'ın ana şirketi) hissesi satıldığı belirlendi.

FOX Business'in haberine göre, Meclis tarafından sunulan Dönemsel İşlem Raporu'nda, her işlemde 500,001 dolar ile 1,000,000 dolar arasında bir tutarın yer aldığı ve hisse başına 200 dolardan fazla kâr elde edildiği belirtildi. İşlemlerin, toplamda; 30,000 adet hisseyi ve 1.5 milyon dolar ile 3 milyon dolar arasındaki varlıkları içerdiği açıklandı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşinin Google hisselerini Adalet Bakanlığı'nın ve sekiz eyaletin teknoloji devine dava açmasından yalnızca bir ay önce satma kararı, anti-tekel davasının geleceğini bilip bilmediği konusunda şüphe uyandırdı.

ABD Adalet Bakanlığı ve 8 eyalet tarafından Salı günü Google'a karşı açılan davada, şirketin rekabeti engelleyen davranışlar sergilediği ve internet arama trafiğinde bir tekel oluşturduğu iddia edilmişti.

Pelosi'nin hisse satıişlarının dava açılmadan önce meydana gelmesi, ABD kamuoyu tarafından şüpheyle karşılandı. Muhalifler Google'a karşı dava açılacağının önceden bilindiğini ve Pelosi'nin bu durumun farkında olarak kendisine avantaj yarattığını söyledi. 

 

nancy pelosi paul pelosi google tekel abd temsilciler meclisi