ABD: Kabil Havalimanı Konusunda Türkiye ve Katar'la Çalışıyoruz

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kabil Havalimanı'nın yeniden açılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Afganistan'daki duruma ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın hızlıca yeniden açılması konusunda Türkiye ve Katar ile birlikte yakın bir biçimde çalıştıklarını söyledi.

Daha önce de Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Havalimanı'nın yeniden açılması konusunda Türkiye ve Katar'la görüşme halinde olduklarını belirterek "Burada önemli ortaklar olan Türkler ve Katarlılarla birlikte çalıştığımız daha spesifik konu, havalimanının sivil tarafının yeniden operasyonel hale gelmesidir. Böylece sadece insanların tahliyesi değil, aynı zamanda Dünya Gıda Programı gibi programlar yoluyla insani yardımların ulaştırılması da mümkün olur" açıklamasını yapmıştı.

Bunun yanında Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'dan da benzer bir açıklama gelmiş, Le Drian Taliban'ın Havalimanı'nın işletmesi konusunda Türkiye ve Katar'la görüşme halinde olduğunu ifade etmişti.

Ayrıca olağanüstü olarak Afganistan gündemiyle toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu, Kabil Uluslararası Havalimanı'nın "hızlıca ve güvenli biçimde" yeniden açılmasını tavsiye eden kararı onaylamıştı.

ABD Kabil Havalimanı Konusunda Türkiye ve Katar'la Çalışıyoruz