ABD Pandeminin Yaralarını Sarıyor: İşten Çıkarmalar Son 21 Yılın En Düşük Seviyesine İndi

TAKİP ET

Haziran ayı verilerine göre ABD'de işten çıkarmalar son 21 yılın en düşük seviyesinde indi.

Aşılama programında başarı sağlayan ABD, Çin Virüsü salgınının yarattığı ekonomik tahribatı onarmaya başladı.

Haziran ayında işten çıkarma oranları beklenmedik bir seviyede düşerken son 21 yılın en düşük noktasına indi. Aşılamada kat edilen mesafe nedeniyle iş yerlerinin yeniden faaliyete geçmesi ülkede istihdam edilecek çalışan bulunamamasına neden oluyor.

İşsizlik maaşına ilk kez yapılan başvurular 26 Haziran'da açıklanan verilere göre bir önceki aya göre 51 bin azalırken mevsimsellikten arındırılmış raporlara göre salgınla birlikte iş yerlerinin kapandığı 2020 Mart ayından bu yana en düşük nokta olan 364 bine kadar indi.

Pandemi nedeniyle hareketliliği kısıtlanan ekonomik faaliyetler 150 milyon kişinin her iki doz aşısını olmasıyla birlikte yeniden başlarken piyasalarda talep fırladı. Artan talebi karşılamak üzere istihdamı artırmaya çalışan iş yerleri işçi arıyor, bu da işten çıkarma rakamlarını dibe çekiyor.

Cumhuriyetçi valilerin yönetiminde bulunan 25 eyalet, işsizleri evde kalmaya itmesi nedeniyle eleştirdikleri Biden hükümeti tarafından verilen haftalık 300 dolarlık yardımları önümüzdeki süreçte kaldırmaya hazırlanıyor. Bu gelişmenin de istihdam durumunu etkileyebileceği öngörülüyor.

ABD Pandeminin Yaralarını Sarıyor İşten Çıkarmalar Son 21 Yılın En Düşük Seviyesine İndi