Ahmet Çakmak'ın Avukatı Afşin Hatipoğlu: Bir Avukat Olarak Sayın Cumhurbaşkanı'na Sesleniyorum, Maddi ve Manevi Bütünlüğüm Tehdit Altında, Korkuyorum

TAKİP ET

Afşin Hatipoğlu, Yavuz Oğhan'ın sunduğu "bidebunu izle" programına katıldı.

Yavuz Oğhan'ın katıldığı programa katılarak dikkat çekici açıklamalarda bulunan Afşin Hatipoğlu, "Bir avukat olarak Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum, maddi ve manevi bütünlüğüm tehdit altında, korkuyorum" dedi.

Levent Gültekin, Orhan Uğurlu, Buğra Kavuncu, Suat Başaran ve Selçuk Özdağ gibi isimlere saldırı düzenlendiğini belirten Yavuz Oğhan "Bu olaylarla ilgili cezaevinde kimse yok" diye konuştu.

15 Saat İçinde 3 Saldırı

Anadolu'nun birçok şehrinde bu tip olaylar olduğunu belirten Hatipoğlu, "Ama akut olarak bunun başlangıcı bizim hadisemizle gerçekleşti. 14-15 Ocak günlerinde İstanbul'da bana evimin önünde, Selçuk Bey'e ve Orhan Bey'e Ankara'da 18 saat içinde saldırı gerçekleştirildi" dedi.

"İşin ilginç bir tarafı, hayatın olağan akışına aykırı. Biz birçok şey söylüyoruz ama tek bir yerden cevap geliyor. Buna hukukta olağan şüpheli denir zaten" diyen Hatipoğlu, "14-15 Ocak olaylarının failleri ile Ahmet Çakmak olayının failleri aynı kişiler" şeklinde konuştu.

Ahmet Çakmak ve 5 diğer Türk gencinin astığı "Hudut namustur" gibi pankartların ardından açılan soruşturmada Çakmak'ın avukatı olduğunu belirten Hatipoğlu, 6 Türk gencinden biri olan Semir Yapıcı'ya birkaç gün içerisinde saldırıldığını hatırlattı.

"Bu felsefesi olan bir suç. Bir kişinin hürriyetini tahdit edip, bir kişinin elindeki telefonunu alıp zorla o çocuğa video yayımlatmak akıl almaz bir suç. Ve bunu bir hiyerarşi kapsamında yapmak, bu normalde çok çok ciddi şekilde ele alınması gereken bir hadise" diyen Afşin Hatipoğlu, "Ben şu anda ciddi anlamda korkuyorum. Ben buraya bu korkuyla geldim. Şu anda ben burdan çıktıktan sonra da saldırıya uğrayabilirim. Bana yapılan saldırıyı videoya çektiler" ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ile de görüştüklerini belirten Hatipoğlu, "Kendisinden destek istedik ve bugünden itibaren Saadet Partisi, DEVA, Gelecek ve AKP'den sıralı şekilde randevu talep edip siyasette şiddetsiz bir ortamın siyasette şiddet dilinin, eyleminin ve bu tip korku ortamının kaldırılması için bir inisiyatif geliştiriyoruz" dedi.

Ne Olmuştu?

6 Türk genci İstanbul'un çeşitli yerlerine "Hudut namustu" gibi yasa dışı göçmenlerin sınırları delik deşik etmesine karşı çıkan pankartlar asmış, kısa süre içerisinde gözaltına alınarak terörle mücadelede sorgulanmışlardı.

Kısa süre sonra ise 6 Türk gencinden biri olan Semir Yapıcı'ya evinin önünde saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıya ilişkin olarak Bahçelievler Ülkü Ocakları Başkanı 4 gün sonra gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde 6 Türk gencinden biri olan Ahmet Çakmak Twitter hesabından söz konusu pankartı Buğra Kavuncu'nun kendisine para karşılığında astırdığını söylediği şüpheli bir video yayımlamış, yakınları Ahmet'e ulaşılamadığını ve videonun tehdit altında çekildiğini düşündüklerini söylemişti.

Daha sonra ise Ahmet Çakmak'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıkmıştı. Çakmak savcılıkta söz konusu videonun tehdit altında çektirildiğini, ailesi üzerinden tehdit edildiğini ve alıkonulduğunu söylemişti.

Ahmet Çakmak'ın Avukatı Afşin Hatipoğlu: Bir Avukat Olarak Sayıb Cumhurbaşkanı'na Sesleniyorum Maddi ve Manevi Bütünlüğüm Tehdit Altında Korkuyorum