Akaryakıt Zamları Ulaşım Sektörünü Vurdu: 'Yakında Kimse Tekerlek Çeviremeyecek'

TAKİP ET

Akaryakıta gelen büyük zamlar nedeniyle ulaşım sektörü iflasın eşiğine geldi.

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'in haberine göre sektörün durumunu anlatan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan, "Uçak bileti 500 lira, otobüs bileti de 500 lira" dedi. 

Devletin uçak ve tren sektörünü desteklediğini belirterek "Ankara’ya 230 liraya bilet kesiyoruz, tren ise 109 lira. Devlet sübvanse ediyor. Bizi de maliyet kurtarmadığı için bilet fiyatlarını yükseltiyoruz. Yakında kimse tekerlek çeviremeyecek. Bundan dolayı da iflaslar ve işten çıkarmalar başlayacak" diyen Özcan, devletin kendileri ile rekabet etmemesi gerektiğini söyledi.

Yakında iflasların ve işten çıkarmaların başlayacağını belirten Özcan, "İstanbul Otogarı’ndan bin 200-bin 300 otobüs çıkardı, şimdi ise 700-800 otobüs çıkıyor. Böyle giderse yakında kontak kapatacaklar. Hükümetten acil bir çare bekliyoruz" dedi.

İstanbul Bayrampaşa Otogarı'nda bir otobüs firmasının şube müdürü olan Fikret Bakır ise "Şu an ise otobüsçüler hiç para kazanmıyor. Akaryakıt zamlarına bir çare bulunması lazım. ​Bin litre yakıt bundan iki ay önce 7 bin liraydı, şu an ise 22 bin lira. Otobüs tam dolu olursa ancak maliyeti karşılıyor ama yolcu yok" ifadelerini kullandı.

akaryakıt zamları ulaşım sektörünü vurdu yakında kimse tekerlek çeviremeyecek