Akaryakıta Büyük Zam Bekleniyor

TAKİP ET

TamgaTürk'e konuşan enerji piyasası kaynakları, liranın döviz karşısında erimesi ve petrol fiyatının küresel olarak yükselişi nedeniyle akaryakıta zam beklentisinin arttığını bildirdi.

Brent petrolün varilinin 83,84 dolar seviyelerine gelmesi ve liranın dolar kuru karşısında eriyişinin hızlanması nedeniyle akaryakıta zam beklentisi yükseldi.

Piyasalardaki hassas durum nedeniyle en geç Cuma gününden itibaren motorin ve benzine 1 liranın üzerinde zam beklentisi oluştuğu ve tedarik konusunda sorun yaşanmaması için dağıtıcı firmalara zam beklentisinin bildirildiği öğrenildi.

Zam, Zam, Zama da Zam!

Geçtiğimiz günlerde LPG'ye gelen zammın ardından akaryakıt istasyonlarında araç kuyruğu oluşmuştu.

Sigaraya arka arkaya gelen zamların yanı sıra kömürelektriksudoğal gaz ve diğer birçok mal ve hizmete zam geldi.

Enflasyon ise TÜİK tarafından yüzde 19,58, ENAGrup tarafından ise yüzde 44,70 olarak açıklandı.

Dolar Tarihi Bir Rekor Kırdı: 9 Lira

Dün akşam saatlerinde yeniden hareketlenen dolar tarihi bir rekor kırarak 9 lira seviyesine ulaşmıştı. Bunun yanında liradaki erimenin süreceği öngörülüyor.

2022 Sonuna Kadar 600 Baz Faiz İndirimi Bekleniyor

İsviçre merkezli yatırım bankası UBP ve Britanya merkezli araştırma kuruluşu Capital Economics, TCMB'nin 2022 yılı sonuna kadar 600 baz puan faiz indirimine gideceğini öngörüyor.

UBP'nin söz konusu faiz indirimi beklentisi üzerine oturttuğu projeksiyonuna göre dolar-TL paritesi 2022 yılı sonuna kadar 11 seviyesine yükselecek. Aynnı beklenti üzerine oturtulan Capital Economics projeksiyonuna göreyse dolar lira karşısında 2022 yılı sonuna kadar 10,50 seviyesine ulaşacak.

Akaryakıta Büyük Zam Bekleniyor