AKP'den 20 Kalem Üründe Sabit Fiyat Önerisi

TAKİP ET

AKP kurmayları 20 kalem üründe fiyatların yıl sonuna kadar sabitlenmesi önerisini yapmaya hazırlanıyor.

AKP'li Cuhmurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" şeklindeki fantastik ekonomi teorisini tek adam yetkileriyle kontrol altına aldığı Merkez Bankası eliyle hayata geçirmesiyle Türk lirası tarihinin en değersiz seviyesine indi. Liranın değerinin aşırı düşmesiyle Türk ekonomisinin tüm dengeleri alt üst oldu. Hemen her kalemde arka arkaya gelen zamlar vatandaşın alım gücünü aşırı düşürdü. TÜİK'in açıkladığı enflasyon yüzde 60'ı aşarken ENAGrup'un açıkladığı enflasyon yüzde 140'ı geride bıraktı.

CNN Türk'ten Arda Erdoğan'ın haberine göre kötü gidişi durduramayan AKP'liler, komünist eğilim gösteren politikalara meylediyor. Habere göre bazı AKP kurmayları yıl sonuna kadar bazı temel tüketim maddelerinde fiyatları yıl sonuna kadar sabitleme önerisini ileri sürmeye hazırlanıyor.

Bu plana göre dar gelirli vatandaşların sık sık tükettikleri 20 kalem ürün belirlenip bu ürünlerin fiyatları yıl sonuna kadar sabitlenecek. Söz konusu ürünlerin aralarında yağ, un, şeker, temizlik ürünü, bakliyat, çocuk bezi gibi ürünler yer alıyor. Söz konusu ürünlerin fiyatları yıl sonuna kadar sabit tutulacak ve devlet gerekli sübvansiyonu uygulayacak.

Haberde AKP'lilerin önerinin serbest piyasayı bozacak olmasının farkında oldukları ancak enflasyonla mücadele kapsamında bu adımı önemli gördükleri, bu sayede geçmişte ayçiçek yağına olduğu gibi bazı ürünlere olağanüstü talep oluşmasının engelleneceğini düşündükleri belirtildi.

akp 20 kalem üründe sabit fiyat önerisi