AKP'den Mutlu Yıllar Mesajı: Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatına Korkunç Zamlar

TAKİP ET

AKP, cumhuriyet tarihinin en büyük elektrik ve doğal gaz zamlarıyla mutlu yıllar mesajı verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yönetimindeki Türk ekonomisi tarihinin en derin ekonomik krizlerinden biri ile karşı karşıya. Türk lirasının aşırı değer kaybı, piyasalarda yaşanan aşırı belirsizlik ve siyasi iktidarın kayıtsız tavrı nedeniyle arka arkaya gelen zam haberleri, Türk milletinin yeni yıl sevincini kursağında bıraktı.

Son olarak elektrik ve doğal gaza korkunç zamlar geldiği bildirildi. Ticarethanelerin kullandığı elektriğe yüzde 126, meskenlerin kullandığı elektriğe ise ilk 150 kWh altına yüzde 52, 150 kWh üstüne ise yüzde 127 zam yapıldı.

Doğal gaza ise konutlarda yüzde 25, elektrik üretiminde kullanılan doğal gazın satış fiyatına yüzde 15 ve elektrik üretimi haricinde sanayide kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 50 zam yapıldı.

BOTAŞ'tan yapılan zam açıklamasında "2021 yılı başından itibaren Dünya ve Avrupa enerji piyasalarındaki tüketicilerin, piyasalarda yaşanmakta olan olağandışı ve olağanüstü dalgalanmalara bağlı olarak fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakinen bilinmekte olup, bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtilmamıştır" denildi.

akpli cumhurbaşkanı tayyip erdoğan zam akp yeni yıl doğal gaz elektrik