AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay'dan Tepki Çeken Yazı

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, skandal açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak'ta yayımlanan "Ekonomi sadece ekonomi değildir" başlıklı yazısında yüksek öğrenim mezunu sayısının Avrupa ülkeleriyle yarışacak sayıya ulaşıldığını belirtti ve "Ancak bu sefer de eğitim yoluyla edinilen mesleklerin ihtiyaca göre dağılımında çok ciddi sorunlar yaşamaya başladık. Sanayinin aradığı nitelikli teknisyen, atölye işçisi bulunamıyor ama bir mühendis kadrosuna onlarca müracaat olabiliyor" dedi.

"Mühendis unvanı elde etmiş kişi ise bu statünün altında bir unvanla çalışmaya razı olmuyor" diyen Aktay, "Böylece tarım ve sanayimiz ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacının önemli bir kısmını Suriyeli veya Afgan işgücü istihdamıyla karşılamaya çalışıyor. Üniversite mezunlarımız ise demokratik kültür açısından yeterince karşılanamayan yüksek talepkârlıklarıyla toplumda ciddi bir hoşnutsuzluk kaynağı haline geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Kendi şahit olduğu iş taleplerinin emek gerektiren işler yerine hiç çalışmadan ya da çok az çalışarak bir maaş beklentisi içerdiğini belirten Aktay yazısında "Emek gerektiren bir işe girenlerin kısa süre içinde işin hakkını vermeden daha kolayını aramaya başlamaları ise istihdam kültürümüzün en bariz habituslarından. Belli işte çalışanlar kendi mesleklerinden memnun değiller. Kendi mesleğinden memnuniyet az olunca o işe, o mesleğe hakkını verme ihtimali de az oluyor. Böylece meslekler yaptığı işten memnun olanlarca işgale edilmiş oluyor, dolayısıyla çıkan işin kalitesine de yansıyor bu durum" ifadelerini kullandı.

akp genel başkan danışmanı üniversite mezunları statüsünün altında bir unvanla çalışmaya razı olmuyor yüksek talepkârlıklarıyla toplumda ciddi hoşnutsuzluk kaynağı haline geliyorlar recep Tayyip Erdoğan