AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan Asgari Ücret Sorusu Karşısında Kekeledi

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, asgari ücret ve emekli bayram ikramiyesiyle ilgili soru karşısında kekeledi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında asgari ücrete ilişkin sorulan soru karşısında kekeledi.

Basın toplantısında hazırlanan torba kanun düzenlemesini anlatan ve hemen ayrılmak isteyen Cahit Özkan, bir gazetecinin asgari ücret ve emekli bayram ikramiyesinin bu pakete girip girmeyeğiyle ilgili sorusu karşısında "Şu anda bu paket malum müzakereleri tamamlandı, komisyon çalışmaları bitti ve genel kurula geldi. Şu aşamada bu kanun çerçevesinde, malum bu konuda bir çalışma yok. Ancak ramazan ayı malum 3 hafta daha devam edecek ve yasama çalışmalarımız devam ediyor. Bu kanun çerçevesinde maalesef böyle bir düzenleme yok" cevabını verdi.

Gazetecinin "Olacak mı peki böyle bir düzenleme?" şeklindeki sorusuna cevaben "Şu aşamada bununla ilgili bir net bir verilmiş karar ve atılmış adım henüz söz konusu değil" dedi.

Bir başka gazetecinin asgari ücretle ilgili bir düzenlemenin torba kanunu eklenip eklenmeyeceğine ilişkin sorusuna ise Özkan "Yok, bu konuda sayın Cumhurbaşkanımız net açıklamayı gerçekleştirdi. Sayın Bakanımız da gerekli açıklamaları yaptı. Durum bu aşamadadır, teşekkür ediyorum" diyerek hızla salondan ayrılmak istedi. Özkan bir başka gazetecinin daha sorduğu soruyla durduruldu ve bozularak kürsüye geri döndü.

Asgari Ücret Tartışmaları

Tartışmaları başlatan asgari ücretin hayat pahalılığı ve her gün gelen zamlarla erimesi oldu. Bunun ardından Cahit Özkan, katıldığı bir TV programında asgari ücrete gerekirse yılda iki defa zam gelebileceğini söyledi. 

Asgari Ücrete Yılda 2 Kez Zam Gelebilir


Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Veli Ağbaba, asgari ücretin yılda iki defa belirlenmesini öngören bir kanun teklifi verdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'im "Tartışmaları anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" açıklamasını yapması üzerine hükümetin asgari ücreti artırmayacağına yönelik bir algı oluşurken Erdoğan asgari ücretle ilgili bir soruya "Veren el alan elden hayırlıdır" yanıtını verdi. MHP'li Saffet Sancaklı ise Erdoğan'la konuştuğunu ve Temmuz ayında asgari ücrete yeni zam geleceğini söyledi. 

MHP'li Saffet Sancaklı: Erdoğan'la Görüştüm; Temmuz Ayında Asgari Ücrete ve Emekli Aylıklarına Zam Gelecek



Bunun ardından tartışmalar yeniden hareketlenirken yeniden bir açıklama yapan Erdoğan, "Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu" dedi. 

Erdoğan'dan Asgari Ücrete Zam Açıklaması

akp grup başkanvekili cahit özkan asgari ücret sorusu karşısında kekeledi